Impactul tehnologiei AI asupra copywritingului

Apariția tool-urilor AI generatoare de text marchează începutul unei revoluții în domeniul copywritingului. Pe măsură ce evoluează tehnologia folosită de site-urile specializate în redactarea de articole, postări și reclame, optimizarea conținutului și adaptarea la cerințele pieței digitale devin sarcini mai simple.

Cu ajutorul tool-urilor AI, poți înjumătăți timpul și efortul depus pentru studiu și scriere, având posibilitatea să generezi instant conținut de calitate, perfect optimizat pentru SEO. Acestea pot îmbunătăți strategia de conținut, ceea se înseamnă creștere organică mai rapidă, permițându-ți să îți concentreze energia pe creativitate.

Trainerii cursului Inițiere în Copywriting si Content Writing au testat performanțele diferitelor platforme și au analizat rezultatele. Iată care sunt cele mai performante tool-urilor AI pentru generare de text și care sunt concluziile privind impactul tehnologiei AI asupra copywritingului:

1. Chat GPT

Încă din momentul lansării, Chat GPT a fost evaluată ca fiind cea mai performantă unealtă de generare de content, motiv pentru care a ajuns să fie integrat de multe site-uri din domenii conexe. Succesul acestui tool se datorează unei combinații remarcabile de funcționalități care reușesc să răspundă nevoilor utilizatorilor, indiferent de domeniu și expertiză. Un atu al Chat GPT este gratuitatea. Acesta oferă un plan care funcționează optim, doar prin crearea contului de bază. Utilizatorii au la dispoziție până la 30 de solicitări pe oră, fără costuri suplimentare. Spre deosebire de alte platforme, tool-ul oferă rezultate excelente și în limba română.

Creare de content cu ajutorul Chat GPT

2. Jasper AI este un instrument premium de copywriting AI care creează rapid titluri, descrieri meta și articole de blog. Acesta folosește integrarea cu SurferSEO pentru îmbunătățirea strategiei SEO, prin analizarea a peste 500 de factori de ranking. Crearea de conținut cu acest instrument este rapidă și menține un ton consecvent, păstrând identitatea brandului. Jasper AI folosește GPT-4 și este preferat de către freelanceri și echipe mici. Utilizarea sa este avantajoasă și pentru companiile mai mari deoarece Jasper AI oferă credibilitate prin citarea surselor, integrează un verificator intern de plagiarism și are chiar capacitatea de a genera artă AI. Vestea bună este că acesta funcționează și în limba română, cu toate că cele mai bune rezultate se pot obține în limba engleză.

JasperAI content writing curs Cursuri Creative

3. Copy.ai este o opțiune convenabilă și ușor de utilizat, care funcționează prin integrarea GPT-3.  Acesta pune la dispoziția utilizatorilor peste 50 de șabloane, adaptate diferitelor tipuri de mesaje. Utilizatorii pot personaliza și genera rapid conținut relevant, de la articole, titluri sau materiale de marketing. Acest instrument se adresează atât freelancerilor, cât și agențiilor, oferind soluții gratuite sau abonamente plătite, adaptate diferitelor nevoi.

Copy.AI content writing curs Cursuri Creative

4. Anyword este un tool care simplifică generarea conținutului de mici dimensiuni, de la descrieri de produse, până la postări pe rețelele de socializare, titluri sau e-mailuri. Cu ajutorul șabloanelor predefinite, utilizatorii pot redacta texte captivante într-un timp scurt, cu precădere pentru conținutul de dimensiuni reduse. Cu o interfață prietenoasă și conținut optimizat pentru SEO, Anyword poate fi un instrument de mare ajutor pentru content writeri, antreprenori și specialiștii în marketing.

Anyword content writing curs Cursuri Creative

5. WordAI a început ca un tool pentru revizuirea și rescrierea textelor folosind inteligența artificială. WordAI nu se limitează la simpla înlocuire a cuvintelor cu sinonime sau amestecarea structurii frazelor, ci are capacitatea de a păstra esența originală a textului. Ulterior, odată cu integrarea ArticleForge, a devenit un tool cu funcții complexe. Acest instrument poate detecta erori de ortografie și greșeli de scriere, poate reformula texte și titluri, asigurându-te că sunt relevante pentru conținutul. În plus, WordAI dispune de detectarea plagiatului, care îl face o alegere potrivită pentru oricine dorește să îmbunătățească și să optimizeze conținutul.

Word AI content writing curs Cursuri Creative

Cât costă un abonament pentru un generator de text AI?

Prețul abonamentului pentru un tool AI poate varia semnificativ de la o platformă la alta. Există numeroase instrumente AI gratuite sau cu costuri reduse, potrivite pentru sarcini simple, dar și unele cu funcții complexe, care pot ajunge până la 99 de euro pe lună, în funcție de caracteristicile planului ales.

Cu toate acestea, beneficiile aduse de un program AI, precum automatizarea proceselor și eficientizarea timpului, pot depăși cu mult investiția inițială. Chiar dacă un abonament poate părea scump, neutilizarea poate fi mai costisitoare pe termen lung, enumerând pierderea interacțiunii cu cititorul, persistența erorilor umane, creșterea costurilor de forță de muncă și incapacitatea de a ține pasul cu progresele tehnologice.

 

Ce poate face un AI și care sunt limitările?

Un AI de copywriting poate să creeze texte și conținut scris rapid și eficient, adaptându-se cerințelor și specificațiilor date, fiind o resursă valoroasă pentru producția de conținut la scară largă, respectând stiluri, tonuri și teme de comunicare. Cu toate acestea, există limitări. AI-ul nu poate să creeze texte la fel de creative și originale precum un content writer. Textele create de AI pot părea rigide sau lipsite de subiectivitate și emoții. De asemenea, pot conține erori sau incoerențe, mai ales în cazul subiectelor complexe sau specializate.

 

De ce mai avem nevoie de copywriteri?

Deși instrumentele AI înregistrează progrese remarcabile, rolul copywriterilor rămâne indispensabil în domeniile marketingului și comunicării. Copywriterii aduc elemente creative și emoționale în procesul de redactare, folosind empatia pentru a crea conținut care să rezoneze cu nevoile publicului. Acest aspect este crucial în marketingul de brand și publicitate, unde emoțiile și autenticitatea au un rol esențial. În plus, AI nu poate reproduce fidel redactarea persuasivă, unicitatea și storytellingul în funcție de context.

Pentru eficientizare, copywriterii pot îmbunătăți calitatea conținutului generat de AI, asigurându-se că acesta este precis, relevant și se potrivește obiectivelor specifice ale brandului sau companiei. În continuare, resursa umană rămâne valoroasă pentru a crea conținut de calitate și relevant pentru publicul țintă.

Potrivit specialiștilor în content writing, cea mai bună abordare este menținerea unui echilibru între utilizarea acestor tehnologii și rolul copywriterilor. Colaborarea între inteligența artificială și creativitatea umană poate duce la rezultate remarcabile, asigurând autenticitate și conexiunea cu publicul țintă.

Dacă vrei să îți îmbunătățești abilitățile în redactarea de conținut, înscrie-te la cursul Inițiere în Copywriting și Content Writing și învață tehnici de redactare avansate de la profesioniștii în domeniu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Log in or register to post comments
Cursuri Recomandate