Formarea unei echipe de profesionisti este o provocare pentru orice companie. Lectorii Creative stiu care sunt nevoile pietei si structureaza cursuri interactive, actuale, menite sa ofere suport pentru orice tip de activitate. Fiecare trainer are experienta in domeniul in care sustine cursul si aduce exemple din activitatea sa de zi cu zi.

Echipa de lectori Creative este formata din:

Bianca Preda | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Bianca Preda  

Cursul este susținut de Bianca Preda, expert cu 20 de ani de experiență în jurnalism și comunicare. De-a lungul timpului, Bianca a lucrat în calitate de consultant pentru sute de companii naționale și internaționale și a crescut brand-uri românești care se bucură de succes. Timp de 10 ani a lucrat în comunicarea politică, iar în prezent este manager al agenției Creative Communication. Bianca este în echipa de traineri a Cursuri Creative de 10 ani, timp în care a susținut peste 1000 de ore de curs în domeniul comunicării și organizării evenimentelor. În timpul său liber, scrie despre marketing și comunicare pe blogul www.biancapreda.ro

Ionut Condruz | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Ionut Condruz  

Ionuț are o experiență de peste 7 ani atât în Marketing, cât și în Management. În prezent, este consultant în management și marketing digital pentru companii și, în același timp, susține sesiuni de cursuri în cadrul Creative Business Management, în calitate de trainer. A participat la numeroase cursuri de perfecționare, atât în țară cât și în străinătate, și a susținut prelegeri la conferințe naționale și internaționale, pe teme de Management și Marketing digital. Oferă consultanță în comunicare online, în crearea de strategii de promovare și în implementarea de metode de fidelizare a clienților.

Maria Toader | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Maria Toader  

Este profesor în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti - Facultatea de Agricultură, Departamentul Ştiinţele Plantelor/Educaţie. Este lector pentru cursurile de „Agricultură ecologică” (Anul IV, Specializarea Agricultură), Legislaţia în sistemul de agricultură ecologică” (Anul I, Masterat Agricultura Durabila) şi „Certificarea fermelor ecologice” (Anul II, Masterat Agricultura Durabila). În 2008 a obținut diploma de doctor în agronomie, iar în 2010, certificarea pentru specializare în agricultura ecologică emisă de Asociația Ungară de Agricultură Ecologică și Departamentul de Agricultura Ecologică din cadrul Universității Corvinus, Budapesta, Ungaria.

Catalin Ionascu | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Catalin Ionascu  

Dintotdeauna pasionat de scris, Cătălin a „creat” primul său text la vârsta de 7 ani și de atunci nu s-a lăsat de acest obicei. A ales drumul marketing-ului online în 2011, iar din 2017 a înființat agenția Romanian Copywriter, una din cele mai competitive agenții specializate exclusiv în redactare de conținut din România. Portofoliul lui Cătălin cuprinde peste 250 de companii românești și internaționale și peste 600 de ore de training în domenii precum marketing online, copywriting și content writing.

Kelly Freeman | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Kelly Freeman  

Kelly Freeman este expert în comunicare guvernamentală, cu 25 de ani de experiență în patru departamente guvernamentale și ministere britanice. Kelly a fost Director de Comunicare în Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Probleme Rurale (Defra) și a implementat proiecte de comunicare la nivel global pentru companii și ONG. În toate proiectele, rolul ei principal a fost acela de a dezvolta strategiile de comunicare ale organizațiilor și de a contribui la strategia generala. Organizarea evenimentelor este un domeniu cheie in care Kelly a activat de-a lungul celor 25 de ani, organizând evenimente private și guvernamentale. Este membru activ al Rețelei de Comunicare a Guvernului Marii Britanii, contribuind la dezvoltarea instrumentelor, sistemelor și proceselor necesare pentru susținerea unei abordări strategice a comunicării guvernamentale. La Biroul Central De Informații, a dezvoltat un cadru de învățare și dezvoltare care a ajuta la transformarea unei culturi a anunțurilor pasive în una a implicării active. În același timp, Kelly a contribuit la dezvoltarea competențelor de comunicare ale angajaților rețelei guvernamentale din întreaga țară. A fost consilier pe tema dezvoltării proiectului Engage – o metodă de dezvoltare a comunicării și dezvoltării de politici bi-direcționale – în cadrul guvernului Marii Britanii, în prezent urmând un Masterat în Comunicare Publică Strategică. Kelly a colaborat cu Guvernul din Tanzania pentru a dezvolta un cadru strategic pentru comunicare și a predat în mod frecvent oficialilor de rang înalt din Europa, China și Africa. Kelly a ocupat poziția de conducere în cadrul Comunității Specialiștilor în PR din Londra.

Ovidiu Balcacian | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Ovidiu Balcacian  

Ovidiu este „omul cu Facebook”, își petrece o mare parte din zi realizând strategii, campanii de ad-uri, dar și administrând alte rețele de socializare. A gestionat până acum peste 1000 de campanii de Facebook și coordonează peste 30 de proiecte în acest moment, de la magazine online la servicii, fiecare dintr-un domeniu diferit.

Jenni Perry | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Jenni Perry  

Jenni este expert senior in comunicare, consultant PR si scriitoare cu vasta experienta in sectorul public si privat, cat si in organizarea evenimentelor caritabile. A consiliat ministri si oficiali din mai multe departamente, cum ar fi Departamentul pentru Sanatate, Comert si Industrie, in cadrul Guvernului britanic, inainte de a prelua un rol similar pentru Familia Regala Britanica. In mediul corporate, Jenni a fost Director Media si PR pentru grupul international Pfizer, unde s-a ocupa de comunicarea corporate si programe de training de media pentru intreaga organizatie, ca membru al echipei de comunicare in Europa. De asemenea, pro bono, s-a implicat in mai multe actiuni caritabile in domeniul sanatatii si educatiei. Fiind un trainer cu experienta, Jenni este creativa si implicata, oferind incredere in ideile lor studentilor sai. Experienta sa profesionala include dezvoltarea strategiilor, comunicare corporate strategica, managementul reputatiei, comunicare de criza, managementul schimbarii, training media, copywriting si editare, comunicare interna, media si relatii publice, evenimente, abilitati de negociere si prezentare, public affairs si CSR.

Aurelia Grecu | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Aurelia Grecu  

Aurelia Grecu este expert ecolog în domeniul protecției mediului, fiind autorizată de Ministerul Mediului ṣi Pădurilor ca şi elaborator de studii şi evaluǎri de mediu. Are de asemenea experiență în sfera biologiei, agriculturii ecologice ṣi a certificării produselor obținute din agricultura ecologică conform Standardului UE ṣi NOP. Fiind o susținătoare a protecției mediului ṣi a utilizării durabile a resurselor ecosistemelor naturale, se implică în promovarea de soluții ecologice locale, colectarea şi diseminarea celor mai sustenabile practici agricole, ca soluții pentru declinul biodiversităţii şi a schimbărilor climatice.

Antonio Zarnescu | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Antonio Zarnescu  

Antonio este un Trainer si un Vanzator autentic. Cunostintele si tehnicile de Vanzari prezentate in trainingurile lui sunt, in mare masura, experiente personale, rafinate creativ in timp, pentru a fi aduse la forma lor cat mai simpla, esentiala. Antonio crede in filonul nealterat al vanzarii autentice, neslefuite, pe care, ca un culegator de arta, il cauta si il provoaca in interactiunile zilnice, pentru a extrage din el adevaruri originale si tehnici capabile sa inspire performanta. Este un om curios, iar aceasta stare de cautare ii ofera sansa ca fiecare training sa fie o poveste unica, construita alaturi de cei care participa la ea, deschisa oricarui deznodamant. Antonio isi leaga experienta de Vanzator de primii pasi in viata, ca un bagaj fundamental, pe care l-a rafinat ulterior in cei peste 19 ani de performanta in Vanzari, impletiti cu 12 ani de activitate in recrutarea si coordonarea de echipe comerciale si de marketing. Cu mai bine de 12 ani in urma, a inceput sa le impartaseasca celorlalti din expertiza sa, activand peste 5 ani ca trainer intern pentru companiile unde isi desfasura activitatea, urmati de alti 7 ani de activitate ca trainer acreditat. In aceasta ultima postura, Antonio a dezvoltat si livrat mai multe proiecte complexe de training asa cum sunt si “Vanzator sau Invins!” si “De la Agora la Pitagora”, dedicate vanzarilor si respectiv customer service-ului, pe care Antonio le propune tuturor celor care aleg sa isi dezvolte cariera alaturi de Creative Business Management.

Wilhelm Tartler | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Wilhelm Tartler  

Wilhelm Tartler este apicultor certificat ecologic cu un numar de 200 familii de albine si presedintele Asociatiei MELIKOLEG de la Sibiu. In cadrul asociatiei organizeaza evenimente apicole, seminare, workshopuri si excursii de documentare. Are o experienta de 10 ani in inspectie si certificare in domeniul agriculturii ecologice, in special in domeniul de apicultura ecologica.

Cristina Turnagiu Dragna | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Cristina Turnagiu Dragna  

Cristina Turnagiu Dragna este antreprenor si consultant in comunicare si image management, cu expertiza de peste 15 ani in construirea de marci si campanii in domeniul industriilor de lux (design, beauty, luxury goods & accomodation/travel). In ultimii 8 ani si-a orientat atentia catre domeniul etichetei, protocolului si ceremonialului, in care s-a specializat. Strategiile de comunicare implementate pentru clientii sai, evenimentele organizate si managementul imaginii unor branduri i-au permis consolidarea experientei in practica efectiva a etichetei, protocolulului si ceremonialului, expertiza sa fiind apreciata de companiile care au vizat imbunatirea acestor aspecte in activitatile de comunicare in afaceri. Cristina este editorialist al Etiquette Magazine, gazda emisiunii Eticheta si Comunicare in afaceri la postul TV de business Canal 33 Romania si secretar general al Asociatiei romane pentru protocol si ceremonial.

Violeta Rusu | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Violeta Rusu  

Violeta Rusu este un arhitect experimentat de programe de finantare de business. Are o experienta de peste 10 ani in project management pentru obtinerea finantarilor din fonduri europene in domeniul agriculturii si este expert in economie agrara. Din 2010 este antreprenor in domeniul consultantei agricole si a obtinut finantari pentru zeci de proiecte aflate in implementare. Activitatile sale conexe sunt legate de experienta in domeniul tradingului de cereale si oleaginoase, ingrediente alimentare si energie regenerabila. Violeta este specialist in tehnologia biogazului, fapt care o ajuta in a aborda proiectele de infrastructura agricola dintr-o perspectiva inovativa. Din 2017 colaboreaza cu Creative Business Management ca trainer in domeniul managementului activitatilor agricole.

Any Chira | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Any Chira  

Any este designer floral de peste 12 ani, cu o vasta experienta in tehnica aplicata pe buchete, aranjamente florale, instalatii florale, buchete si aranjamente de evenimente, sculpturi tridimensionale. Din anul 2011 Any Chira este sef atelier si director de creatie in cadrul florariilor FlorideLux.ro, lider de piata pe nisa florariilor online. De-a lungul timpului a coordonat si instruit zeci de floristi, care au facut parte din echipa FlorideLux. Un artist desavarsit in arta florala si un profesionist impecabil, Any adora sa transpuna in creatii florale emotii, sentimente si ganduri care altfel ar fi greu de rostit. "Din suflet pentru suflet este motto-ul dupa care ma ghidez si abia astept sa va cunosc pe fiecare dintre voi. Sunt sigura ca vom crea impreuna cele mai frumoase aranjamente florale!"

Sergiu Nichitean | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Sergiu Nichitean  

Sergiu Nichitean a pornit prima lui afacere online in 2006, la 18 ani, si a vandut-o 4 ani mai tarziu. Este vorba de un site care gazduieste o comunitate pentru pasionatii de mountain-biking. A studiat si a profesat in domeniul dezvoltarii software pentru aplicatii web si a experimentat de-a lungul anilor diverse afaceri online, de la marketing afiliat la comert electronic. In 2014 a dezvoltat un magazin online care vinde produse fabricate in Romania pe plan international. Atunci a listat primele produse pe Amazon.com. De patru ani, Sergiu continua sa isi dezvolte afacerea pe Amazon si isi indruma comunitatea pentru a reusi sa faca bani din vanzarea de produse pe Amazon. In martie 2017 a lansat si primul produs fabricat in China si a incheiat anul cu un volum de vanzari de aproape $150.000. Este singurul trainer din sfera Amazon seller-ilor romani care vorbeste despre vanzarea produselor romanesti pe aceasta platforma.

Desirée Banugo  | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Desirée Banugo   

Desirée este consultant de marketing specializat in digital si social media. Si-a construit o vasta cariera in marketingul international cu peste 20 de ani de experienta in print, radio, TV, marketing experiential, digital, social si mobile. A proiectat si gestionat campanii de lansare in peste 30 de tari din mai mult de 20 de domenii diferite inclusiv tehnologie, film, muzica, gaming, divertisment, sport si lifestyle. In decursul carierei sale, a dezvoltat strategii si a gestionat campanii pentru branduri, agentii de creatie si antreprenori la nivel national si global. In tot acest timp a lucrat in aproximativ 20 de industrii si peste 50 de branduri pentru a crea sau rafina strategii, continut convingator, pentru a crea comunitati, sa stabileasca profilul online pentru branduri si sa creasca raspunsul consumatorilor. Desirée a fost implicata in dezvoltarea a numeroase website-uri, lansari in social media, extinderi de afaceri online, precum si in dezvoltarea programelor de mentoring si de training. Pe lista sa de clienti se regasesc nume precum Lloyds Banking Group, IBM, Yahoo!, Shell, DeBeers, Jaguar, Vodafone si British Film Institute, iar partenerii agentiei includ Tequila, TMP, Wunderman & Rapp. Desirée iubeste sa formeze noii veniti in industria creativa si sa sustina programe de training in mod specific pe social media pentru business. Recent, a inceput sa sustina prelegeri pentru grupuri de business despre cum sa isi gaseasca audienta online si cum sa utilizeze instrumentele analytics in strategiile de marketing.

Alexandra Lovin (Cerbu) | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Alexandra Lovin (Cerbu)  

"Sunt Digital Marketing Manager la agentia re7consulting. Sunt Social Media Trainer. Sunt NLP Master. In primul rand sunt om. Sunt pasionata de Marketing Online si de oameni. Imi place sa vorbesc, sa cunosc oameni, sa ii ajut pe altii sa invete din experientele mele, asa cum invat si eu in fiecare zi de la fiecare om cu care interactionez. Pentru mine Social Media reprezinta cea mai usoara metoda de a fi prezent, vizibil si influent. Platformele de Social Media ajuta partenerii nostri sa obtina rezultatele dorite! Tot ce ai nevoie sunt doar cunostiintele necesare, bugetul minim si multa rabdare." Alexandra Lovin Alexandra Lovin (Cerbu) are o experienta de 7 ani in Marketing Online fiind account manager in cadrul agentiei Re7Consulting. Activitatea ei a inceput acum 7 ani cu gestionarea campaniilor SEO. Timp de 3 ani a fost freelancer si s-a dezvoltat pe mai multe tipuri de promovare in mediul online. Are o experienta de 2 ani in promovarea serviciilor medicale, implementand campanii Adwords si Facebook de succes. Alexandra a devenit partener Re7consulting in urma cu 3 ani cand a decis sa ii isi foloseasca experienta pentru a creste vizibilitatea clientilor din cadrul agentiei. Alexandra are certificare Google AdWords, ruleaza campanii in Social Media cu rezultate pe termen lung, coordoneaza proiectele din cadrul agentiei si seteaza strategiile de marketing online pentru clientii agentiei. Alexandra a sustinut seminarul “Cum sa ai un website de succes” in cadrul Camerei de Comert Romano-Germana, a fost speaker la CONFERINTA CNSC (Congresul National al Studentilor la Comunicare) unde a prezentat informatii despre Newsjacking si Real Time marketing, a fost speaker la MarketingDays@FSE – Oradea unde a sustinut studentilor un seminar despre Digital Marketing, a organizat si sustinut seminarul “Marketing Online” la Camera de Comert Romania-Israel.

Robert Similea | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Robert Similea  

Robert Similea este licentiat in Psiho-sociologie (UB) si detine un Master in comunicare (SNSPA). Este de profesie sociolog, avand “la activ” cateva cercetari sociale foarte complexe, precum si multe campanii electorale. El s-a specializat o perioada foarte lunga de timp in branding personal. Dupa o experienta antreprenoriala relevanta si de succes, Robert Similea devine, in 2007, consultant in afaceri si se implica in mai multe start-up-uri si in proiecte de cercetare fundamentala, proiectand si conducand mai multe procese de transformare organizationala. Ca urmare a fuziunii dintre sociologie si comunicare pe de o parte si tehnologia mobila pe de alta, migrarea interesului catre comunicarea in mediul digital s-a produs natural. Plecand de la experienta în cercetare sociologica, marketing comercial si politic si managementul riscurilor, si in urma unei munci de cercetare pe parcursul mai multor ani, Robert a elaaborat SPI.ON - Scorul Puterii de Influenta Online – instrument de masurare a influentei pe baza nivelului de reputatie. In momentul de fata, centrul de interes graviteaza in jurul “Modelului practic de branding personal pentru cresterea influentei” si a “Modelului practic de crestere a competitivitatii destinatiilor turistice prin reputatie”. Crezul sau este ca Romania are nevoie de modele de competitivitate localizate si adaptate la specificul regional si la caracteristicile socio-antropologie ale romanilor.

Ana Iorga  | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Ana Iorga   

Ana Iorga este singurul specialist in neuromarketing din Romania care detine un titlu de doctor in acest domeniu. Ana este lector in cadrul Hamburg Media School’s Neuromarketing Manager Program si co-editor al cartii “Ethics in Neuromarketing” publicata la Springer anul trecut. Experienta sa de peste un deceniu in neuromarketing a pozitionat-o ca fiind unul dintre pionierii domeniului in Romania. Activitatea sa este recunoscuta la nivel international fiind invitata la cele mai importante evenimente dedicate neurostiintei. In prezent, Ana este implicata in dezvoltarea strategiilor de neuromarketing pentru mai multe companii din Romania prin intermediul Buyer Brain. Experientele ei locale si internationale vor face subiectul temelor de training si studiilor pe parcursul celor doua zile ale Masterclass-ului de Neuromarketing

Anil V. Pillai  | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Anil V. Pillai   

Anil V. Pillai este coach certificat in Neuroscience Performance si este consultant pentru cele mai mari companii din Asia si din lume. Experienta sa in refacerea designului strategic al companiilor a adus succesul multora dintre organizatiile care sunt listate, in prezent, in topul Forbes 500 din lume. Munca sa este axata pe deschiderea unor noi cai de comunicare a organizatiilor cu publicurile lor, refacand structurile de comunicare intr-un mod profund.

Radu Velcea | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Radu Velcea  

Cursul este sustinut de Radu Velcea, Senior Trainer si Graphic Designer cu o experienta de 15 ani in agentii de publicitate. Din 2012 sustine cursuri de Adobe Photoshop in 9 orase din Romania si a facilitat training-uri pentru 1600 de cursanti in sala de curs si peste 16.500 de cursanti in cadrul cursurilor online. In prezent ocupa functia de Learning & Development Specialist in cadrul HP Inc. livrand solutii de Blended Learning organizatiilor globale in scopul dezvoltarii profesionale.

Phd Ana Iorga | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Phd Ana Iorga  

Ana Iorga is a Medical Doctor that holds a PhD in Consumer Neuroscience and a double MBA degree in Marketing & Finance. She founded Buyer Brain, a consumer neuroscience company that focuses on delivering non-conscious insights to drive customer engagement & loyalty. Ana is a Board Member of NMSBA

Anil Pillai  | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Anil Pillai   

Spanning a professional career of over two decades, Dr. Anil Pillai is an experienced engagement strategy expert. His area of expertise is in building and executing customer engagement, customer experience and customer centricity solutions for organizations. He is also a certified Micro-Expressions Expert and Neuroscience Performance Coach. He works with Fortune 500 companies who are some of the largest brands in Asia and globally.

Marius Dosinescu  | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Marius Dosinescu   

Marius Dosinescu este fondatorul Florariilor FlorideLux si managerul agentiei de web design, web development si SEO - Hook Web SEO. Experienta sa in domeniul ecommerce si online se extinde pe 18 ani de zile, fiind unul dintre primii practicanti in acest domeniu in Romania. Printre website-urile dezvoltate sub atenta lui coordonare putem enumera emisiuni TV, banci, companii aeriene, hoteluri, magazine online din diverse domenii, multinationale. Marius Dosinescu este specializat in: e-commerce business development, web design, web development, strategii de comunicare online, marketing mobile si online, branding, SEO. “Am inceput sa fac e-commerce in Romania cand nimeni nu stia ce inseamna plata online. De atunci lucrurile au evaluat fantastic, iar plata online a devenit din ce in ce mai mult un lucru normal, comun chiar. Am trecut prin toate etapele de pregatire, am inteles ce inseamna un business de ecommerce atat din punct de vedere al website-ului dar si din punct de vedere al integrarii cu ERP si eficientizarii proceselor de lucru. Vreau sa dau aceste cunostiinte mai departe, vreau sa evoluam impreuna cu piata, vreau ca din ce in ce mai multe afaceri sa aiba succes in mediul online. Ii voi invata pe cursanti cum sa nu piarda bani testand, ii voi ajuta sa inteleaga ce sa ceara de la agentiile web sau freelenceri si cum sa-si eficientizeze procesele de lucru.”

Ioana Buiacu  | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Ioana Buiacu   

Ioana este Manager Executiv in cadrul Florariilor FlorideLux de peste 12 ani de zile. Experienta sa se extinde in domeniul designului floral la nivel de creatie, implementare, logistica si business cu flori (achizitii, HR, marketing, dezvoltare). Ioana a facut studii de specialitate atat in Olanda, cat si in Marea Britanie, cu master floristi internationali. “Consider ca doar prin impartasirea de cunostinte si informatii o industrie poate creste, se poate dezvolta. Doar impreuna putem atinge un nivel de performanta nemaintalnit pana acum in design-ul floral din Romania. Ii astept la cursurile noastre de floristica pe toti cei care isi doresc sa isi cultive pasiunea pentru flori, pe cei care isi doresc sa deschida o afacere in domeniu si pe profesionistii care doresc sa se perfectioneze sau sa afle cele mai noi tehnici si tendinte”

Martha Tobyn | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Martha Tobyn  

Since I was a little girl I always dreamed of a career in the Fashion Industry. When I was 7 I even tried to make my own version of a Disney Princess gown! So it’s no surprise at 19 I left my hometown in rural England for the fashion hub of London. After 4 years at art school and another 4 working my way up in the world of fashion I realised there was a huge disconnect with my girlhood dreams and the reality of my career. I was succeeding in my industry but I wasn’t happy or fulfilled. In my late 20’s I was hit by the realisation that I didn’t really want to work for other people anymore. I wanted to be my own boss and reap the rewards of my hard work.

Lisa Macale | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Lisa Macale  

I’m Lisa, I grew up in a small city in New Zealand called Nelson. I moved to Brisbane in 2008 and spent most of my 20’s perusing various careers trying to find just the think that I felt passionate about. I knew from an early age that I was always going to start my own business one day. That was always my goal, I dreamed of having a career that supported my work life balance and allowed me to work flexible hours from home. After moving to Australia I spent years studying everything from Business Management, Human Resources and Accounting. I worked in various corporate positions and never really felt satisfied with trying to climb the corporate ladder. Everything changed for me in 2011 after I got engaged. I absolutely (like a lot of us!) fell in love with everything weddings! I felt like I had found something that I needed to pursue as a career. The whole wedding planning process brought me so much enjoyment. As a naturally organised person I knew my previous experience and skills would align perfectly with the change in career. I signed up for a course with The Wedding Academy a few months before I got married in 2012. I knew straight away that I was on the right path. The months I spent completing the course and putting together a business plan for my own wedding planning business brought me so much fulfilment. By the age of 24 I had my own business in Brisbane specialising in Wedding Styling and Planning. My business went on to achieve every goal I set for it, even the ones I felt that were never going to be achievable. I poured my heart and soul (as well as finances!) into growing my little business and I feel so proud of everything I achieved during the 4 years I owned it. Of course I made mistakes along the way and often spent way too much money on unnecessary things but I learnt so many valuable lessons that have allowed me now to go on to start other businesses in the industry. After selling my business and having my son Lincoln, I moved back to New Zealand in 2018. I have worked for the Wedding Academy for over 4 years now and have really enjoyed sharing my experiences with other students as they work towards starting their own businesses in this exciting industry! I also currently own a Social Media Management business called Socialised, where I look after a variety of clients predominately across the Wedding and Events Industry.

Kylie Carlson | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Kylie Carlson  

I’m Kylie and… the truth is I was never going to settle for a 9-5 job. I was always going to be in business for myself and it was really just a question of what I would do and when I would do it. As a little girl my favourite thing to do was to dress up my dolls and play weddings. Their honeymoon was always somewhere different so I could pretend to be in a different country. By lunchtime I’d usually had 3 weddings. Fast forward a few decades and I’ve married twice, lived on three continents and in five different countries. A born and bred Essex girl I spent the first 15 years of my life playing the violin and piano and I didn’t immediately have the makings of a wedding ceo. However, music gave me more life lessons than school ever did. It taught me discipline, focus, commitment, and an ability to apply myself and work hard. It also brought out my competitive streak and a determination to never give up, ever. When I left school I followed my heart and studied at the Royal College of Music in London, which was all I had ever dreamed of, but when it came time to graduate and think about what was next in my life for some reason music wasn’t top of the list. There was a hunger inside me to try something new and see what else was out there. Other people took a year off to find themselves so why shouldn’t I? That year turned into a lifetime and I never went back to a career in music. What I did do though was discover a passion for weddings and business. By the age of 22 I was running my first company, or should I say it was running me. It wasn’t the easiest road as there weren’t any courses, eBooks or YouTube videos to show you the way you had to be prepared to sink or swim. Social media didn’t exist, you didn’t just ‘Google it’ and advertising was only for the corporate giants unless you counted Yellow Pages. But I loved it and it ignited a fire in me. It wasn’t all plain sailing though, not by any stretch of the imagination. I made a tonne of mistakes, nearly bankrupted myself and learnt very early on to never, ever, ever, ignore my gut instinct because when I did it spelt trouble. Would I change any of it? Of course I wouldn’t. Today, I live in rural France with my husband Richard and my Border Collie Lottie running the Wedding Academy doing what I love. It’s been quite a journey

Bonita Carr | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Bonita Carr  

If I were a wedding I would be a multicultural destination wedding. Why? I have had the privilege of living in various places with some amazing friends who have all invited me to their weddings in some far flung places. Destination weddings satisfies my wanderlust and helps me connect with people who I enjoy spending time with and celebrating a special occasion in exotic locations. I came into the wedding industry via my background in marketing and media sales and honestly I have never looked back. Moving from a bridal media owner selling advertising space on their website to joining the Wedding Academy and helping the next generation of wedding planners join our fantastic industry has been amazing. It’s been great to be a part of the wedding industry in Dubai, the community has grown and I have had the privilege of attending various conferences in and around the GCC and Europe as well as speaking and organising industry events and parties together with industry associations such as ILEA (International Live Events Association) I love helping to connect people who go on to create amazing things together. It’s not about growing the industry for me but about helping people realize their full potential to live their dreams and become successful wedding business entrepreneurs.

Christine Ligthart | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Christine Ligthart  

Hi there. I’m Christine – it’s nice to E-meet you. Around the Wedding Academy I’m known as the girl who has been here the longest (apart from our CEO Kylie Carlson of course). I joined forces with Kylie over 10 years ago in Australia, when she was just starting to build her big dream . Over those 10 years, I have absolutely loved being part of the Academy’s growth and success – we’re global now!! At various times my roles have included Business Development, Marketing and writing copy for our websites, social media and marketing materials. But, I can honestly say that what is even more cool, is that day by day, in my role as a Mentor & Course Advisor and ‘offerer’ of work and work experience, I have helped 1000’s of wedding lovers like you, take action on their big dreams. When I see the name of someone I helped pop up on Instagram, I do a happy dance (benefit of working at home without anyone watching)! But don’t just take my word for how excited I am about helping people like you become people like me (Wedding Planners); “Anyone working with Christine will get someone who is not only passionate but honest and hard working.” Kylie Carlson If you’ve got big dreams to crush in the wedding industry, you’re the slice of orange in my Gin. As you might expect: I’m completely obsessed with what I do (and with Gin).

Zoe McKeown | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Zoe McKeown  

I have just celebrated 10 years of my wedding planning business and looking forward to 10 more. It has flown by and I attribute that to the lifestyle it has given me and the fact that it does not feel like work. A decade ago my life was very different, I was a secondary school teacher working long hours and having no freedom in my job. So rather than doing it till I retired I thought I should follow my heart and started setting up my own wedding planning business, so I have been where you are and remember it well. I loved planning my own wedding (secret – not everybody does you know) and felt that I had more skills to offer and wanted to explore a new path. Might have been the hormones as I was on maternity leave with my third daughter, but whatever spurred me on I have never regretted it. A short while into that journey I started working with the academy mentoring students alongside planning weddings and I have done the 2 side by side ever since. I am very lucky to have found a career that combines my 2 strengths and passions – teaching and weddings. Although I am not a great believer in luck, it was not an accident that this happened I take full responsibility for it and love sharing what I have learnt along the way with fellow wedding business enthusiasts.

Raluca Costea  | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Raluca Costea   

Raluca Costea este Design Lead cu o experiență de 10 ani în publicitate. Pe parcursul activității sale în agenții de publicitate, Raluca a dezvoltat mai multe site-uri în domeniile: e-commerce (librarii online, fashion, medicamente), servicii (turism, auto, coaching, educație), blog-uri și platforme de booking intern și servicii financiare. În ultimii doi ani a dezvoltat proiecte în cadrul propriei agenții, Yellows, unde alături de echipa ei, s-a concentrat pe dezvoltarea unor proiecte care trec de normele convenționale practicate în piață. Cunoștințele ei sunt suma încercărilor, erorilor, dar si a lucrului cu mentori excepționali alături de care a avut șansa de a lucra în decursul anilor. Cu un background în grafică publicitară, Raluca este adepta unui design curat, minimalist, care atrage privirea imediat și provoacă o reacție din partea consumatorului. WordPress este plaforma sa preferată în proiectele de design, datorită versatilității și a ușurinței cu care poate fi customizată.

Mihai Comsa | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Mihai Comsa  

Recrutarea te face sa inveti mereu: orice despre tot ce e nou si vechi, despre tehnologie, despre IT&C, despre economie, istorie si dintr-odata totul devine fascinant. La inceput am crezut ca o diploma in psihologie e suficienta pentru a intelege oamenii, acum imi dau seama ca abia am inceput. Lucrez in recrutare de mai bine de 15 ani si nu imi trece. Am recrutat pentru majoritatea industriilor, am sustinut aproximativ 20.000 de interviuri pentru toate tipurile de candidati, de la cei necalificati pana la nivel de executiv. Am format cateva zeci de recruiteri si acum ne luptam de la egal la egal pe piata talentelor. In ultimii ani am condus echipe de recrutare din Oil&Gas, Consultanta si Telecomunicatii Sustin cursuri de recrutare pentru manageri si specialisti, dar nu renunt la cursurile de consiliere vocationala pentru elevi, studenti, someri.

Aurelian Ciocan | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Aurelian Ciocan  

Aurelian Ciocan este singurul profesor specializat de dicție și discurs public din România, fiind cunoscut ca și antrenorul de dicție al vedetelor de televiziune. Cu un portofoliu activ de peste 20 de televiziuni în România și Republica Moldova, trainerul pregătește de peste 11 ani prezentatorii TV și persoanele publice care vor să își atingă întregul potenţial printr-o prezență publică impecabilă. Studiile de logopedie și actorie îi completează tehnicile de lucru cu participanții la curs, integrându-le într-o manieră creativă. Aurelian a absolvit Facultatea de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” și a studiat logopedia în cadrul Facultății de Psihologie – Universitatea București. În prezent este doctorand în cadrul Școlii doctorale a U.N.A.T.C. ”Ion Luca Caragiale” București si profesor de dictie in cadrul aceleasi universitati.

Traian Gavrilescu | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Traian Gavrilescu  

Traian Gavrilescu este specialist cu peste 15 ani de experiență în domeniul evaluării dosarelor de subvenție în cadrul APIA Ilfov. De 15 ani, Traian lucrează cu mii de fermeri, cunoscând problemele specifice cu care se contruntă aceștia în momentul depunerii dosarelor și pe parcursul evaluării acestora.

Alin Caraman | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Alin Caraman  

Alin Caraman este proprietarul Bon Marriage, prima agentie full service organizatoare de nunti din România. De aproape 20 de ani, acesta a pus pe piață concepte urmate de sute de wedding planneri din România, evenimentele sale fiind un standard pentru piața de organizare de nunți. Din 2000, agenția Bon Mariage organizează unele dintre cele mai mediatizate nunți din România, având clienți persoane publice, vedete și politicieni. Modelul de afaceri al Bon Mariage este cumpărat în regim de fracinză încă din 2006, oferind clienților nunți care sparg limitele convenționale și reinventează constant domeniul.

Gabriela Ciocan  | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Gabriela Ciocan   

Gabriela Ciocan este Digital marketing manager și trainer de Marketing Online specializat pe dezvoltarea strategiilor de marketing online. De peste 10 ani a dezvoltat proiecte online și strategii de marketing pentru clienți din diferite domenii de activitate: casa și grădina, educație, copii, cosmetice bio, fashion, psihoterapie, stomatologie, lifestyle, mobilier sau servicii. Gabriela a livrat peste 340 ore training și este fondator al agenției de servicii integrate de marketing online ErgalaMedia. “Pot spune ca trăiesc si visez digital de 10 ani. Pasiunea mea pentru marketing online a venit in timp, nu a fost o cariera pe care am ales-o in mod specific. Datorita pasiunii mele pentru Marketingul Online, am descoperit o alta latura a mea, cea de trainer. Îmi place foarte mult să împărtășesc și altor persoane cunoștințele acumulate și să le prezint diferitele strategii și canale de promovare online, instrumente care îi vor ajuta să își dezvolte un business online” spune Gabriela.

Valentina Saygo | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Valentina Saygo  

Valentina Saygo este managing partner al companiei Ask for Accounting si are peste 20 ani experienta in consultanta financiar-contabila. Valentina este expert contabil membru CECCAR, specializata in principal pe legislatia si contabilitatea intreprinderilor mici si mijloci, cu o vasta experienta in diverse domenii de activitate economica. A participat la dezbateri si consultari cu Ministerul Finantelor si ANAF, privind problemele cu care se confrunta contribuabilii in privinta calcularii si declararii taxelor si impozitelor. A fost invitata in calitate de lector la numeroase conferinte fiscale, seminarii de specialitate, forumuri si emisiuni TV, iar prin articolele sale din presa economica a semnalat nereguli si inadvertente legislative sau si-a exprimat opinia cu privire la modificarile fiscale adoptate de autoritati, oferind sfaturi atat antreprenorilor, cat si colegilor din bransa. Valentina Saygo este implicata activ in mediul antreprenorial,este un translator al legislatiei fiscale, vorbind despre acte normative complicate in cuvinte simple si pe intelesul tuturor. Este un contabil atipic, care refuza sa lucreze pentru ANAF si prefera sa ajute antreprenorul roman sa inteleaga informatia contabila si sa se foloseasca de ea in afacerea pe care o conduce. “Dupa 20 de ani experienta in consultanta financiar – contabila, mi-am luat inima in dinti si m-am decis sa incep o serie de cursuri pentru antreprenori, IMM-uri, contabili si freelanceri. Intalnirile imbina partea teoretica cu practica, traduc legislatia de afaceri pe intelesul fiecarui participant si raspund la intrebarile punctuale care ti se par complicate. Imi doresc sa ajut mediul antreprenorial din Romania sa creasca, sa ajut antreprenorii sa-si cunoasca drepturile si obligatiile fiscale, sa fie stapani pe informatie pentru a scapa de temerile fiscale si a investi timpul in dezvoltarea afacerii.” Valentina Saygo, expert contabil, consultant fiscal, antreprenor, manager https://www.valentinasaygo.ro

Ana Stear | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Ana Stear  

Bună, sunt Ana! Iubesc casele – atmosfera lor, puterea regenerativă pe care ne-o dau, ceea ce pot face ele pentru viața noastră. Imi place să ajut oamenii – pentru că știu să aduc starea de bine în viața lor, le recomand spații care să le ofere cea mai bună calitate a vieții. Le vorbesc despre a locui în toate proiectele pe care le desfășor în spațiul public, iar acum îi ajut să facă primul pas: începem împreună o experiență pentru viață bună! Și nu uitați: fericirea vine din interior, echilibrul vine de acasă! Casă, trăim frumos! Cu o experiență de marketing și PR și mulți ani de experiențe culturale și călătorii, Ana a absolvit în 2015 Școala de Design KLC din Londra, iar în 2019 a obținut specializarea în Design pentru sănătate și stare de bine. A înregistrat conceptul de neurogeometrie și susține prelegeri publice despre wellbeing, stare de bine și spații fericite din 2017 când a revenit în țară dupa câțiva ani petrecuți în străinătate.

Dana Lupşa | Echipa de Lectori Cursuri Creative | Cursuri-Creative.ro

Dana Lupşa  

Cursul este susţinut de lect.univ.dr.ec. Dana Lupşa, brand strategist, specialist PR. Dana predă de peste 16 ani discipline din sfera comunicare şi management la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor, are un doctorat în management şi două masterate, dintre care unul în domeniul management şi altul în domeniul imaginii. A format peste 4000 studenţi şi oameni de afaceri, a conceput şi implementat campanii de imagine inclusiv pt Camera de Comerţ şi Industrie, a dezvoltat 13 afaceri prin consultanta în comunicare, management şi branding, are propria afacere din anul 2016 ani în domeniul comunicării şi imaginii, a construit de la zero propriul brand personal şi brand-ul Asocatiei Happy Moms, care acum funcționează în 5 oraşe, realizând singură, timp de 1 an, toate activităţile executive şi de management.