7 mituri care afectează rezultatele în social media

Marketingul pe rețelele sociale este o metodă de promovare esențială pentru orice afacere. Chiar dacă există o mulțime de sfaturi eficiente, există și numeroase mituri care pot avea impact negativ asupra strategiilor tale de marketing și pot încetini progresul afacerii tale.

În acest articol, specialiștii noștri în Marketing Digital demontează cele mai comune mituri, oferindu-ți sfaturi practice pentru a evita capcanele frecvente și a obține rezultate mai bune. 

Iată cât de adevărate sunt cele mai populare 7 mituri și cum influențează atingerea obiectivelor tale de afaceri: 

1. Trebuie să fii prezent pe toate platformele 

A fi prezent pe toate platformele sociale poate aduce beneficii, dar nu este obligatoriu. În plus, ca să rămâi activ pe toate rețelele sociale, trebuie să consumi foarte multe resurse. Îți recomandăm să alegi platformele potrivite publicului tău în funcție de vârstă. Spre exemplu, pentru produse destinate adolescenților, TikTok și Instagram pot fi alegerile potrivite, în timp ce pentru un magazin cu materiale de construcții, Facebook ar putea funcționa mai bine. Selectează 2-3 platforme care se potrivesc afacerii tale.

2. Postările virale sunt cheia succesului

Postările virale sunt rare și nu garantează succesul pe termen lung. Scopul principal pe rețelele sociale ar trebui să fie construirea relațiilor de durată cu publicul, nu doar obținerea de like-uri sau distribuiri.

3. Social Media este gratuit

Deși accesul la social media este gratuit, promovarea unei afaceri pe aceste platforme necesită investiții financiare. Te poți promova organic pe rețele sociale, dar, în acest caz, va trebui să investești mai mult timp și efort. Crearea de conținut interesant și menținerea unei relații constante cu publicul necesită o investiție semnificativă de timp. 

4. Social Media este doar pentru distracție și relaxare

Deși multe postări au scop recreativ, rețelele sociale se numără printre cele mai puternice instrumente de marketing. Utilizarea lor strategică poate schimba modul în care interacționezi cu clienții și îți promovezi afacerea.

5. Trebuie să ai mulți urmăritori pentru a avea succes

Succesul pe rețelele sociale nu depinde doar de numărul mare de urmăritori. Un număr mai mic, dar implicat, de urmăritori poate fi mai valoros decât un număr mare de utilizatori lipsiți de interes. Interacțiunea cu publicul contează mai mult decât cifrele.

6. Conținutul de calitate se creează rapid și ușor

Pentru conținut de calitate, trebuie să investești timp, efort și creativitate. Content creatingul nu este nici rapid și nici ușor. Trebuie să urmezi pași precum cercetare, planificare și realizare pentru a crea conținut interesant. 

7. Reclamele plătite sunt calea sigură către rezultate

Reclamele plătite pot fi eficiente, dar nu sunt singura opțiune. O strategie care menține un echilibru între creșterea organică și plătită poate fi mult mai eficientă. 

Demontarea acestor mituri este primul pas către o strategie de marketing pe rețelele sociale eficientă și sustenabilă. Cursul de marketing digital îți va oferi instrumentele și cunoștințele necesare pentru a atinge succesul în lumea digitală și pentru a-ți promova afacerea în mod eficient.

Comments

Log in or register to post comments
Cursuri Recomandate
Sesiuni individuale  de curs

Sesiuni individuale de curs

  • Toată atenția este asupra ta
  • Nu împarți timpul cu alți cursanți 
  • Rezolvi probleme punctuale 
  • Stabilești sesiunea în funcție de programul tău 
Pret 350 lei
ÎNSCRIE-TE