680 lei
620 lei
680 lei
620 lei

Despre curs

Uitați-vă în jur. Intr-o societate cu milioane de consumatori şi angajați, vedem cum ne este din ce în ce mai dificil să comunicăm cu ei. Generațiile se schimbă şi nu mai este mult timp până când Millenials şi Generația Z vor domina total piața. Cum să fim mai prezenți şi mai activi în fața acestor schimbări continue din piață, fie că vrem să vindem produse, să fim mai atractivi pentru angajați, să îi facem să stea cât mai mult în companie sau să fie mai eficienți? 

Simplu: Le dăm un scop, un țel, un ideal măreț… cu alte cuvinte devenim relevanți în fața lor. Acest added value, pe care oricine îl caută în business-ul lui, se poate obține printr-o singură cale: storytelling. Probabil o să vă spuneți: oh, nu! Încă un curs de storytelling… de ce aș participa la încă un curs care ne vorbește despre cât de important este să spunem o poveste atunci când vrem să comunicăm, să promovăm sau să vindem un produs. Răspunsul este simplu: pentru că, în general, cursurile de business storytelling convenționale îți vorbesc despre importanța poveștilor, nu și despre CUM faci efectiv o poveste. De aceea cursul nostru de Business Storytelling propune profesioniștilor din mediul de business o întâlnire cu un povestitor „pe bune”.

Cursul oferă participanților o incursiune în meseria de povestitor. Ei vor aprofunda noțiuni și structuri narative folosite în industria filmului, dar și în cea a literaturii occidentale: Călătoria Eroului, binecunoscutul Hero’s Journey conceput de Joseph Campbell în cartea sa „Eroul cu o mie de chipuri” (carte tradusă chiar de trainerul cursului în 2013 pentru editura Herald), dar și alte structuri precum Save the Cat sau cele de business storytelling elaborate de Robert McKee în cartea sa, Storynomics.

Mihai Mănescu este scenarist cu peste 20 de ani de experiență în industria filmului din România, conferențiar universitar de scenaristică la Universitatea Hyperion acolo unde predă de peste 10 ani, autor de cărți pentru copii al editurii Humanitas și autor al unei teze de doctorat care îmbină tehnici de storytelling în scenaristică cu mitologie și elemente din istoria religiilor, subiect studiat de Mihai la Universitatea din Exeter, Marea Britanie.

Mentiune: Acest curs se susţine în momentul în care se formează o grupă minimă de 6 persoane sau in house, la cerere.

Program 10:00 - 16:00. 

1.Introducere în storytelling – diferențele dintre creative writing şi storytelling, motivele pentru care storytellingul aduce valoare brandului, nevoia pe care o are o companie atunci când vrea să se folosească de storytelling pentru a se promova/a da valoare brandului/a-şi motiva angajații – declinul advertisingului/marketingului traditional odată cu dezvoltarea mediului online: Facebook, Youtube, Netflix 

2.Studiu de caz: The Checkers Speech – Richard Nixon 

3.Exerciţiu: Ce reclama/spot tv/material despre un brand v-a rămas în memorie şi de ce? Prin acest exercitiu se urmareste tranzitia catre urmatorul pas din deprinderea conceptului de storytelling in business: Brand Value. Inevitabil orice reclama/spot tv memorabil transmite valorile brandului respectiv.

4.Valorile si Misiunea unui Brand – Storified Branding – pornim de la axioma că: Nobody wants to hear about your company or your product. De aici vedem cum schimbam perspectiva aceasta standard a clientului/angajatului si prin storytelling/storified branding, dam valoare brandului, atragand atentia asupra lui.

-> studiu de caz: Scandalul Volkswagen din 2015. 

5.Povestea si psihologia influentei – Identificarea empatica cu brandul prin tehnici de storytelling: conceptul de emotie, protagonist, lipsa si actiuni. Cum dăm valoare brandului?

6.Exercitiu: The Brand Values Worksheet - identificarea experientelor negative pe care tu/angajatii/clientii le-au avut cu brandul companiei tale + ce te-a invatat aceasta experienta sa eviti + ce valoare ai vrea sa transmiti clientului tau + Tu pentru ce te lupti (why your core values are important, why are they important to you) – what does your brand stand for?

7.Ajungem in momentul in care cursantul a identificat valoarea brandului sau si trebuie sa o comunice/vanda/promoveze in randul angajatilor. Intram astfel intr-o zona tehnica de cum se face o poveste: The eight powers that propel story: - self-awareness, other-awareness, memory, intelligence, imagination, insight, correlation (the power to create), self-expression (the power to perform) – nevoia de date pentru a avea raspunsuri la toate aceste informatii. Numai in momentul in care ai date concrete despre: public tinta/angajati/concurenta/piata de desfacere/clienti, abia atunci poti avansa la elaborarea povestii propriu-zise. 

8.Principiul polarizarii – cele doua valori fundamentale ale unei povesti: + şi -.

9.Studiu de caz 1: Dove: Beauty Sketches 

10.Cele 8 etape ale realizării unei poveşti 

11.Studiu de caz 2

12.Exercitiu: Realizati un breakdown al celor 8 pasi pentru reclama Adidas: Break Free 

13.Viitorul în Business Storytelling: Live Shopping – conceptul de Shoppertainment, introducere în Live Shopping, de ce Live Shoppingul are o rată de conversie de 9% şi cum folosim principiile storytellingului pentru a vinde Live, diferenţa dintre Live Shopping şi teleshopping.

14.Storytellingul aplicat în diferite domenii: vânzări, HR, Marketing, Management, CSR. Cum folosim povestea indifferent de domeniul în care activăm.

15.Proiect Final: Identificați o problemă cu care vă confruntați la muncă (de ex: clienții nu cumpără, angajații nu livrează, etc). Realizați un proiect de implementare al tehnicilor de storytelling dobândite pentru a rezolva această problemă. Poate să fie o campanie de marketing care să transmită brand value printr-o poveste, poate să fie o campanie de employer branding, poate să fie o strategie de vânzări, poate să fie un concept de Live Shopping, poate să fie o acțiune de CSR. 

16.Concluzii, feedback.

Profesionisti din Marketing & PR, HR - Employer Branding, Public Affairs, Sales, Management, CSR, creatori de continut, traineri si antreprenori.

De ce sa participi? Pentru ca e o abordare neconventionala a storytellingului cu metode si instrumente extrase din craftul de povestitor pentru oricine îşi doreşte un “added value” în business-ul său. Vom explora cum structura clasică a basmelor și legendelor se aplică fără nicio problemă în mai multe zone ale mediului de business din 2023 (comunicare, marketing, vânzări, CSR, C-level jobs, etc)

Avantaje
Durata curs: 6 ore
Live online
Economisește 60 lei
Urmatoarele sesiuni
Trainer
Acum poti face plata si in rate!

Plata cursului tău este flexibilă! Poți plăti un curs în 4, 8 sau 12 tranșe egale. Folosește un card de rate emis de una dintre băncile din România și alege opțiunea de rate care ți se potrivește. Finalizează înscrierea prin opțiunea Plata online cu card bancar și vei putea alege numărul de rate în care vrei să plătești cursul.

Poți obține o reducere 10% dacă:
  • Ai urmat un curs la noi
  • Cumperi un pachet de două cursuri
  • Un prieten se înscrie la recomandarea ta

Mă înscriu
Poți obține o reducere de 25% dacă:
  • Achiziționezi 5 cursuri
  • Înscrii un grup de 5 persoane la același curs

Mă înscriu

Articole Recomandate

Descoperă cum poți utiliza tehnologia AI în copywriting pentru eficiență, optimizare SEO , păstrând elementele de creativitate. Află cum să valorifici avantajele AI în copywriting și content writing
Descoperă puterea tehnologiei în planificarea evenimentelor. De la streaming în direct până la colectarea de feedback, învață să promovezi și să organizezi evenimente de succes cu strategii și instrumente accesibile.
Descoperă cele mai eficiente instrumente profesionale de optimizare SEO, pe care le poți testa gratuit.
Rezervă-ți un loc la curs prin apăsarea butonului de înscriere, prin e-mail la adresa: office@cursuri-creative.ro sau sunând la 0743.183.353.