{* *}
NLP: o cale prin care te vei cunoaște și îi vei cunoaște și pe alții

NLP înseamnă programare neurolingvistică, o denumire ce nu ne este familiară și uneori ne sperie. De aceea, mulți dintre noi atunci când auzim despre ideea de a participa la un curs de NLP, la care te poți înscrie aici, ne gândim că s-ar putea să obținem informații greu de procesat uneori. De aceea, ezităm, neștiind că NLP este o știință cu reguli clare, cât se poate de precisă și mai ales care are aplicabilitate imediat.

Prin intermediul tehnicilor însușite într-un curs de NLP vei putea să evoluezi, să te dezvolți, dar mai ales vei reuși să le cunoști și celorlalți stările și astfel îi vei putea convinge mai ușor, toate aceste lucruri nefiind altceva decât atragerea unor foloase spre tine, o creștere a eficienței.

Ce înseamnă NLP?

NLP este, așa după cum observăm, o abreviere de la programarea neurolingvistică. „N” se referă la neurologie, este o zonă în care mintea este îndeajuns de bine cercetată, reușind astfel să aflăm cum funcționează gândirea și mintea umană. „L” are în  vedere lingvistica și oferă numeroase tehnici de utilizare a limbajului, așa încât totul să vină în favoarea noastră. „P” înseamnă programare, astfel că gândurile și limbajul ne vor fi ordonate prin tehnicile acestui concept în așa fel încât să conducă spre creștere.

Unde putem aplica tehnicile de programare neurolingvistică?

NLP este o știință a cărei tehnici pot fi aplicate în numeroase domenii, dar mai ales situații de viață.

De exemplu, un antreprenor se va putea folosi de numeroase tehnici de NLP așa încât să dirijeze lucruri în favoarea sa. Sloganuri, spoturi publicitare, negociere și vânzări, resurse umane – în toate acestea pot fi folosite mecanismele NLP. În cadrul cursului „NLP pentru afaceri și carieră” vei afla numeroase tehnici pe care să le folosești pentru creșterea business-ului tău.

Dezvoltarea personală este o alta arie în care ai nevoie de NLP. Vei putea observa atunci când te preocupă NLP-ul că vei fi mai sigur pe tine, vei scăpa de timiditate, vei reuși să îți gestionezi mai bine emoțiile, dar mai ales vei avea o relație mai bună cu cei din jur. Prin NLP nu numai că te dezvolți personal, dar îi vei cunoaște și pe alții, îi vei înțelege mai bine și vei afla că fiecare reacționează conform percepțiilor proprii.

NLP poate fi folosit și în terapia la psiholog, putând fi definit drept o prelungire a acesteia. Tehnicile folosite aici se potrivesc cât se poate de bine cu ceea ce face un terapeut, așa că uneori s-ar putea să vă întâlniți cu anumite strategii de aplicat chiar în terapie.

„Ceea ce m-a surprins și nu eram conștientă de beneficii a fost Rapport-ul. Acesta definește oarecum relația cu cei din jur, folosindu-se de tehnici clare din programarea neurolingvistică. În cadrul cursului am învățat cum să creezi un Rapport și mai ales de ce este bine să faci totul astfel. Nu spun că erau lucruri noi, dar tot ceea ce am aflat mă va determina să îmi dirijez acțiunile astfel încât să obțin maxim de beneficii. Modul în care reacționăm în relația cu interlocutorul este un aspect cât se poate de important, de care trebuie să ținem cont. Aș putea spune că prin Rapport îți vei spori puterea de convingere, fiind un instrument benefic mai ales în negocieri”, a menționat Tatiana Tuță, cursant și antreprenor.

În concluzie, NLP înseamnă strategii, soluții, progres, idei noi și mai ales programare a gândurilor și limbajului în direcția favorabilă nouă.

Comments

Log in or register to post comments
Cursuri Recomandate
Curs Customer Service

Customer Service

  • Curs intensiv: 14 ore/weekend
  • Sfaturi personalizate în funcție de companie
  • Curs interactiv cu aplicații practice 
  • Cursul se programează in-house sau la formarea unei grupe minime. 
Pret 700 lei
ÎNSCRIE-TE
Testimoniale

A fost un curs reusit, foarte interactiv si cu multe exemple practice, inclusiv cu raspunsuri la toate intrebarile noastre venite pe parcurs. Suportul este foarte cuprinzator, iti multumim pentru toate informatiile pe care ni le-ai impartasit si pastram legatura pe viitor! De asemenea, iti multumim pentru pasiunea cu care ai sustinut cursul si pentru rabdarea acordata fiecarui subiect.

Anda Balan
Testimoniale

Mi-a placut cursul de organizare de evenimente. Am invatat multe despre cum sa gestionez mai bine evenimentele companiei la care lucrez si mi-a fost mai simplu sa imi inteleg clientii. Este un curs la care merita sa participi.

Ioana Popescu
Testimoniale

In cadrul cursului de Digital Marketing am trecut atat prin elemente de SEO, cat si de SMO, actualizate cu noile tendinte si predate de trainerul Ionut Condrutz care mi-a raspuns la toate nelamurile si intrebarile pe care le-am avut. Recomand cu toata increderea acest curs pentru ca mi-a depasit asteptarile.

Madalina-Nicoleta Barbu