{* *}
Cum se prezintă și se servește vinul la restaurant?

O ocazie specială merită sărbătorită la restaurant, iar prezența unui vin bun este obligatorie. Tu știi cum trebuie să îți fie servit și ce calități trebuie să îndeplinească, ca să eviți o degustare dezastruoasă sau un moment stânjenitor?

Află cum se bea corect vinul și care sunt toate regulile servirii elegante, înscriindu-te la "Vinul meu", un curs recomandat de 11 crame din România.

Descoperă recomandările specialiștilor noștri din acest articol și vino să-ți educi papilele gustative, testând peste 100 de vinuri în cadrul cursului. 

În primul rând, înainte de a comanda vinul trebuie să știi, în linii mari, ce mâncare vei comanda, pentru a exista o potrivire între acestea. Nu te jena să te consulți cu personalul restaurantului dacă nu știi ce fel de vin s-ar potrivi ocaziei. Recomandarea unui specialist ar putea salva momentul.

De asemenea, trebuie să știi că și vinurile de buget mediu pot fi extraordinare, în timp ce un vin scump s-ar putea să nu îți placă. Până la urmă, gustul vinului este subiectiv, iar aromele nu pot fi valorizate decât prin prisma simțurilor tale.

Cum trebuie să fie prezentat vinul la masă?

Mihai Nicolici, fondatorul Private Wine ne explică faptul că ospătarul nu trebuie să agite sticla de vin în momentul deschiderii. Eticheta trebuie să fie vizibilă, la fel și numele vinului și anul în care a fost produs. În momentul în care toarnă, sticlă nu trebuie să atingă paharul.

"Vinul la pahar nu trebuie să vină de la bar. El trebuie turnat din sticlă deschisă anterior, la masă, chiar în faţa voastră. Ospătarul ar trebui cu naturaleţe să aducă vinul comandat la masă fără a-l agita, dar nici nu trebuie să îl aducă ca pe un ou Fabergé! Apoi trebuie să îl prezinte celui care l-a comandat, să îl deschidă fără a învârti sticla, să miroasă dopul şi, pentru confirmare, să lase dopul celui ce l-a comandat", ne învață specialistul.

De ce este important dopul vinului?

Dopul trebuie să fie intact, curat și să nu prezinte mirosuri înțepătoare. Acestea pot însemna că lichidul este oțetit sau a fost contaminat cu mucegaiuri.

"Este foarte important să ştiţi cum arată și cum miroase un dop. Nota aceea de carton ud, de mucegai, face ca vinul să nu mai fie servit la masă" ne explică Nicolici.

Acestea sunt doar câteva dintre tainele servirii vinului. Află mai multe secrete ale acestei etichete, dar și cum să faci alegerile potrivite gustului tău, la cursul Vinul Meu.

 

Comments

Log in or register to post comments
Cursuri Recomandate
Curs de înțelegere a vinului

Vinul meu

  • 80 ore curs intensiv
  • Diplomă recunoscută de crame 
  • Peste 100 de vinuri testate
  • Învățare experiențială și vizită în cramă
  • Degustare la fiecare modul 
Pret 3150 lei
ÎNSCRIE-TE