{* *}
Ce este Permisul European pentru Conducerea Calculatorului?

Evoluția tehnologică accelerată ne oferă soluții pentru a lucra mai eficient, mai ieftin și mai rapid ca niciodată. În același timp, viteza cu care meseriile tradiționale sunt înlocuite cu cele tehnologizate ne obligă să ne adaptăm abilitățile spre a putea să folosim instrumentele moderne.

Până la 85% dintre meseriile care vor apărea în următorii 10 ani nu au fost încă inventate, în timp ce 800 de milioane de locuri de muncă vor fi desființate din cauza automatizării, arată un studiu publicat de compania Dell Technologies.

De aceea, oamenii sunt nevoiți să urmeze trendul tehnologic şi economic care remodelează piaţa muncii, acumulând cunoștințe informatice avansate.

Obținerea unui Permis European pentru Conducerea Calculatorului un pas important pentru obținerea unui loc de muncă mai bun, a unei burse sau echivalarea competențelor digitale la examenul de Bacalaureat, atât în țară, cât și în străinătate.

Ce este Permisul European pentru Conducerea Calculatorului (ECDL)?

Permisul European pentru Conducerea Calculatorului este documentul care certifică cunoștințele în folosirea calculatorului și a aplicațiilor de tip Microsoft Office.

Acesta este cerut și recunoscut în peste 100 de țări și poate fi obținut prin participarea la cursuri acreditate și absolvirea unor examene sau doar prin promovarea testărilor, în cazul în care ai deja cunoștințele necesare.

ECDL este disponibil atât pentru adulți, cât și pentru elevii din clasele de liceu și are valabilitate nelimitată.

Cum pot obține certificarea ECDL?

Primul pas pentru obținerea certificatului ECDL este să stabilești modulele pentru care vrei să obții Permisul de Conducere al Calculatorului. Poți alege să dai doar examenul, dacă ai cunoștințele necesare, sau să achiziționezi un singur modul.

Apoi, trebuie să completezi formularul de înscriere online ECDL şi să accepți testarea remote în cazul în care te hotărăşti să susţii examenul online.

În următoarele 30 de zile, trebuie să contactezi un centru de testare acreditat, precum Cursuri Creative, și să soliciţi începerea procesului de certificare ECDL.

După alocarea la centru, vei primi pe email datele de acces ale contului de candidat ECDL.

Pasul următor este să primești o serie de înscriere generală unică ECDL de la agenţia Cursuri Creative, inclusă în pachetul de testare sau de curs achiziționat.

Seria de înregistrare ECDL este unică şi nu are perioadă limitată de valabilitate.

Manualele ECDL necesare pentru studiu sunt incluse în toate pachetele de cursuri ECDL ale agenţiei noastre. În cazul în care alegi doar pachetul de testare (fără curs), manualele nu sunt incluse, dar le poți achiziționa separat.

În pachetele noastre de cursuri ECDL sunt incluse şi simulările de examen ECDL. După fiecare modul parcurs al cursurilor, vei susţine şi câte o simulare de examen pentru a te acomoda cu examenul ECDL şi felul în care acesta se desfășoară.

După simularese va programa examenul ECDL pentru care eşti deja pregătit.

La Cursuri Creative, examenele ECDL se pot susține în orice perioadă a anului.

După ce ai promovat examenele, vei primi Permisul ECDL, în format electronic, în contul tău ECDL online de candidat. De aici îl poți descărca și tipări cu ușurință. Permisul ECDL în format tipărit îl vei putea ridica de la centrul nostru sau îl vei primi prin curier, la alegere.

În acest moment, 8 din 10 locuri de muncă necesită cunoștințe digitale, de aceea certificatul ECDL a fost gândit ca un program standard recunoscut internațional și este o investiție valoroasă, indiferent de planurile de carieră.

Comments

Log in or register to post comments
Cursuri Recomandate
Curs ECDL PROFIL BAC

ECDL PROFIL BAC

  • Diplomă echivalent BAC
  • Program flexibil
  • Acces la inregistrare curs 
  • Examene (fără curs) la cerere
Pret 2000 lei
ÎNSCRIE-TE
Testimoniale

A fost un curs reusit, foarte interactiv si cu multe exemple practice, inclusiv cu raspunsuri la toate intrebarile noastre venite pe parcurs. Suportul este foarte cuprinzator, iti multumim pentru toate informatiile pe care ni le-ai impartasit si pastram legatura pe viitor! De asemenea, iti multumim pentru pasiunea cu care ai sustinut cursul si pentru rabdarea acordata fiecarui subiect.

Anda Balan
Testimoniale

Mi-a placut cursul de organizare de evenimente. Am invatat multe despre cum sa gestionez mai bine evenimentele companiei la care lucrez si mi-a fost mai simplu sa imi inteleg clientii. Este un curs la care merita sa participi.

Ioana Popescu
Testimoniale

In cadrul cursului de Digital Marketing am trecut atat prin elemente de SEO, cat si de SMO, actualizate cu noile tendinte si predate de trainerul Ionut Condrutz care mi-a raspuns la toate nelamurile si intrebarile pe care le-am avut. Recomand cu toata increderea acest curs pentru ca mi-a depasit asteptarile.

Madalina-Nicoleta Barbu