Curs de agricultura ecologica

Curs de agricultura ecologica

Informatii Curs

 • Vineri, 5 iulie, 2019 - Duminică, 7 iulie, 2019
 • Bucuresti  vezi harta
 • 800 lei (TVA zero) Early Bird 1 iulie - 560 lei

 • 10:00
 • 0743.183.353 / 021.337.23.54
 • Curs de perfectionare autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari


Agricultura ecologica

Ai fermă şi te gîndeşti să intri în programul de conversie către AGRICULTURA ECOLOGICĂ sau vii din alt domeniu şi îţi doreşti să dezvolţi un proiect ecologic? 

Participă la singurul curs ACREDITAT de agricultură ecologică din România! 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DE CE SĂ PARTICIPI LA CURS:  

 • Vei afla care sunt cerintele de control ale unei ferme ecologice,
 • Vei primi informații despre completarea angajamentelor și cererilor unice de plată pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pentru PNDR 2014-2020 (Măsura 10 – agro-mediu și climă și Măsură 11 – agricultură ecologică). 
 • Vei ştii cum să completezi adeverințele APIA necesare depunerii dosarelor pentru obținerea subvențiilor,
 • Vei afla care sunt cele mai noi și utile tehnologii,
 • Vei învăţa principiile cultivării plantelor în sistem ecologic, vei afla rețete de fertilizatori și metode de recoltare,
 • Vei obţine informaţiile referitoare la toate speciile importante de animale cu tipologiile și nevoile lor de creștere specifice în sistem ecologic,
 • Vei obţine răspunsuri la întrebările tale punctuale legate de ferma pe care o ai sau doreşti să o înfiinţezi,
 • Vei afla detalii importante legate de promovarea şi marketingului produselor agricole ecologice,
 • Vei întalni agricultori cu proiecte foarte variate şi vei avea acces la oportunităţi variate de dezvoltare a fermei,
 • Vei obţine certificatul acreditat de absolvire pentru OPERATOR IN FERME ECOLOGICE MIXTE.

CUI SE ADRESEAZĂ

Fermierii care doresc să afle care sunt pentru producțiile lor și persoanele care și-au propus să activeze în agricultura ecologică, se pot înscrie la cursul de perfecţionare Operator în ferme ecologice mixte. Cursul se adresează atât celor care au experiență în agricultura ecologică, cât și celor care plănuiesc deschiderea unei afaceri în domeniu, având o tematică aplicată și discuții practice despre oportunități de dezvoltare ale unei ferme mixte.   

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CURSUL este ACREDITAT ANC

În urma susţinerii unui examen, cursanţii vor primi certificat de absolvire acreditat de Ministerul Educatiei pe calificarea "OPERATOR ÎN FERME ECOLOGICE MIXTE", cod COR  314205.

Documentele necesare obligatorii pentru înscriere la examen sunt: copie buletin/ CI, copie certificat de naştere, copie diplomă de studii, copie certificat de căsătorie (dacă s-a schimbat numele).

Examenul se programează la aproximativ două săptămâni de la curs, de comun acord cu toţi participanţii la curs. Grupa minimă pentru organizarea unei sesiuni de examen este de 7 persoane. 

Examenul de acreditare ANC constă într-o probă scrisă de tip test grilă şi o probă practică: prezentarea unui proiect individual (format tiparit) realizat pe baza cunoştinţelor acumulate la curs. 

Nivelul studiilor obligatoriu pentru accesul la examenul de acreditare ANC este:

Absolvent liceu cu sau fara diploma de bac. 

Certificatul de absolvire este util pentru:

A înfiinţa un PFA cu domeniul de activitate înscris pe diplomă
A afla informaţii valabile şi ultimele noutăţi din domeniu
A trece competenţele înscrise pe certificat în încadrarea juridica în fişa de angajat (cartea de muncă)
A aplica pentru fonduri europene sau a depune dovada certificării către APIA

Vezi AICI acreditarea.   

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 PROGRAMUL CURSULUI   
  

MODUL CERTIFICĂRI, 8 ore: În prima zi de curs, dr. Ing. Aurelia Grecu, va prezenta cerintele de control ale unei ferme ecologice și informații despre completarea angajamentelor și cererilor unice de plată pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pentru PNDR 2014-2020 (Măsura 10 – agro-mediu și climă și Măsură 11 – agricultură ecologică). Informațiile prezentate îi vor ajuta pe fermieri în completarea adeverințelor APIA necesare depunerii dosarelor pentru obținerea subvențiilor.

MODUL VEGETAL, 8 ore :  Participanții vor învăța de la lectorul Maria Toader, profesor în cadrul UASMV, principiile cultivării plantelor în sistem ecologic, rețete de fertilizatori și metode de recoltare.  

MODUL ANIMAL, 8 ore :  Modulul de creştere a animalelor în sistem ecologic va fi susţinut de lectorul Viorica Boboc, expert cu vasta experienţă, care va prezenta toate speciile importante de animale cu tipologiile şi nevoile lor specifice de creştere în sistem ecologic.

Până în prezent peste 600 de fermieri au obţinut certificatul acreditat de absolvire a programului de perfecţionare Operator în ferme ecologice mixte. Sesiuni de formare au fost susţinute în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie, în alte oraşe ale ţării, precum Constanţa, Arad şi Timişoara. Fermierii participanţi la cursurile de agricultură ecologică organizate de agentia Creative Business Management au dezvoltat atât culturi legumicole, dar şi livezi, culturi de lavandă, culturi de trandafiri pentru dulceaţă, culturi de plante aromatice, culturi de cereale, culturi de fructe de padure. De asemenea, au absolvit cursul şi apicultori.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRETUL unui curs de agricultură ecologică este de 800 de lei/persoană (0 TVA).  Taxa include:

 • accesul la curs şi la dezbaterile din cadrul acestuia,
 • suport de curs şi materialele aferente în format electronic,
 • sustinerea examenului şi certificatul de absolvire ANC,
 •  înscrierea în comunitatea Agricultorilor Certificati BIO cu posibilitatea de a împărtăşi proiecte sau de a găsi parteneri de afaceri, precum şi de a contacta lectorii ulterior absolvirii cursului
 • diploma de participare recunoscuta de APIA: