1.200 lei
720 lei
1.200 lei
720 lei

Despre curs

Ai fermă şi te gândeşti să intri în programul de conversie către AGRICULTURA ECOLOGICĂ sau vii din alt domeniu şi îţi doreşti să dezvolţi un proiect ecologic? 

Participă la primul curs de agricultură ecologică din România! 

Până în prezent peste 800 de fermieri au obţinut certificatul de absolvire a programului de perfecţionare Operator în ferme ecologice mixte. Sesiuni de formare au fost susţinute în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie, în alte oraşe ale ţării, precum Constanţa, Arad şi Timişoara. Fermierii participanţi la cursurile de agricultură ecologică organizate de agenţia Creative Business Management au dezvoltat atât culturi legumicole, dar şi livezi, culturi de lavandă, culturi de trandafiri pentru dulceaţă, culturi de plante aromatice, culturi de cereale, culturi de fructe de pădure. De asemenea, au absolvit cursul şi apicultori.

În urma participării la curs veţi primi un certificat de absolvire recunoscut de APIA, util pentru depunerea dosarelor pentru obținerea subvențiilor în cadrul PNDR 2014-2020 și implementate în România în anul 2024 (Măsura 10 – agro-mediu și climă și Măsură 11 – agricultură ecologică). 

Cursul dureaza 3 zile si este programat lunar.

Următoarele sesiuni sunt programate astfel: 

- 28, 29, 30 iunie

sau 

- 27, 28 iulie; 4 august

sau

- 24, 25 august; 1 septembrie

Locaţia: live online, prin aplicaţia zoom.

Program zilnic: 09:00 - 16:00

Cursul dureaza 3 zile si este programat lunar.

Următoarele sesiuni sunt programate astfel: 

- 28, 29, 30 iunie

sau 

- 27, 28 iulie; 4 august

sau

- 24, 25 august; 1 septembrie

Locaţia: live online, prin aplicaţia zoom.

Program zilnic: 09:00 - 16:00

MODUL CERTIFICĂRI, 7 ore: În prima zi de curs, dr. Ing. Aurelia Grecu va prezenta cerinţele de control ale unei ferme ecologice și informații despre completarea angajamentelor și cererilor unice de plată pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pentru PNDR 2014-2020 (Măsura 10 – agro-mediu și climă și Măsură 11 – agricultură ecologică). Informațiile prezentate îi vor ajuta pe fermieri în completarea adeverințelor APIA necesare depunerii dosarelor pentru obținerea subvențiilor.

MODUL VEGETAL, 7 ore: Participanții vor învăța de la lectorul Maria Toader, profesor în cadrul UASMV, principiile cultivării plantelor în sistem ecologic, rețete de fertilizatori și metode de recoltare.  

MODUL ANIMAL, 7 ore: Modulul de creştere a animalelor în sistem ecologic va fi susţinut de lectorul Viorica Boboc, expert cu vastă experienţă, care va prezenta toate speciile importante de animale cu tipologiile şi nevoile lor specifice de creştere în sistem ecologic.

MĂSURILE DE MEDIU ȘI CLIMĂ FINANŢATE PRIN PNDR 2014-2020

Măsurile de mediu și climă aplicabile pe terenurile agricole, finanțate prin Fondul European Agricol

pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) în cadrul PNDR 2014-2020 și implementate în România în anul

2022, sunt:

✓ Măsura 10 – agro-mediu și climă (M.10),

✓ Măsura 11 – agricultura ecologică (M.11),

În urma participării la curs veţi primi un certificat de absolvire recunoscut de APIA, util pentru depunerea dosarelor pentru obținerea subvențiilor.

Cursul se adresează atât celor care au experiență în agricultură ecologică, cât și celor care plănuiesc deschiderea unei afaceri în domeniu, având o tematică aplicată și discuții practice despre oportunități de dezvoltare ale unei ferme mixte.   

Fermierii care doresc să afle care sunt soluţiile pentru producțiile lor ecologice și persoanele care și-au propus să activeze în agricultură ecologică se pot înscrie la cursul de perfecţionare Operator în ferme ecologice mixte. 

De ce să participi la curs?

 • Vei afla care sunt cerinţele de control ale unei ferme ecologice,
 • Vei primi informații despre completarea angajamentelor și cererilor unice de plată pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pentru PNDR 2014-2020 (Măsura 10 – agro-mediu și climă și Măsură 11 – agricultură ecologică),
 • Vei şti cum să completezi adeverințele APIA necesare depunerii dosarelor pentru obținerea subvențiilor,
 • Vei afla care sunt cele mai noi și utile tehnologii,
 • Vei învăţa principiile cultivării plantelor în sistem ecologic, vei afla rețete de fertilizatori și metode de recoltare,
 • Vei obţine informaţiile referitoare la toate speciile importante de animale cu tipologiile și nevoile lor de creștere specifice în sistem ecologic,
 • Vei obţine răspunsuri la întrebările tale punctuale legate de fermă pe care o ai sau doreşti să o înfiinţezi,
 • Vei afla detalii importante legate de promovarea şi marketingului produselor agricole ecologice,
 • Vei întâlni agricultori cu proiecte foarte variate şi vei avea acces la oportunităţi variate de dezvoltare a fermei,
Avantaje
Durata curs: 21 ore
Live online
Certificat APIA
Economisește 480 lei
Urmatoarele sesiuni
Trainer
Cum se desfasoara cursul
Acum poti face plata si in rate!

Plata cursului tău este flexibilă! Poți plăti un curs în 4, 8 sau 12 tranșe egale. Folosește un card de rate emis de una dintre băncile din România și alege opțiunea de rate care ți se potrivește. Finalizează înscrierea prin opțiunea Plata online cu card bancar și vei putea alege numărul de rate în care vrei să plătești cursul.

Poți obține o reducere 10% dacă:
 • Ai urmat un curs la noi
 • Cumperi un pachet de două cursuri
 • Un prieten se înscrie la recomandarea ta

Mă înscriu
Poți obține o reducere de 25% dacă:
 • Achiziționezi 5 cursuri
 • Înscrii un grup de 5 persoane la același curs

Mă înscriu

Articole Recomandate

Noi scheme de ajutor pentru fermieri din fonduri externe nerambursabile. Experții Cursuri Creative te ajuta să scrii proiectul de finanțare pentru proiecte de agricultură și să îl depui.
Regulile de funcționare ale agriculturii ecologice se schimbă ca urmare a modificărilor legislative europene. Până să se alinieze la noile reguli, fermierii care produc bio în România au intrat într-un blocaj administrativ provocat de lipsa normelor de aplicare ale noului regulament.
Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi faci pentru a putea să etichetezi ambalajul produselor tale cu însemnul BIO sau organic, așa cum se regăsește pe produsele din alte țări.
Rezervă-ți un loc la curs prin apăsarea butonului de înscriere, prin e-mail la adresa: office@cursuri-creative.ro sau sunând la 0743.183.353.