Florile folosite la încoronarea Regelui Charles și inspirația pentru viitoarele evenimente

Evenimentelor regale inspiră fastuozitate, însă încoronarea Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii a demonstrat că o atmosferă sofisticată poate fi creată cu flori simple, sălbatice și de sezon. Pentru această ocazie specială, floriștii și organizatorii de evenimente au ales peste 120 de tipuri de flori englezești și verdeață locală, asortându-le elegant, astfel încât să transmită semnificații puternice prin culori și parfum. În acest articol, specialiștii floriști îți explică ce semnificație au florile care au decorat impunătoarea catedrală Westminster Abbey la mult așteptatul eveniment și cum ar putea influența încoronarea trendurile pentru aranjamentele florale de evenimente în perioada următoare.

Regele Charles este un cunoscut activist este protejarea mediului și promovarea sustenabilității, așa că nu este surprinzător faptul că și la încoronare s-a pus un accent special pe aceste două valori. Pentru a pune în valoare frumusețea naturii și a tradiției, toate florile folosite la eveniment au fost crescute local. Casa regală și-a arătat astfel sprijinul pentru micile afaceri din toate cele patru țări ale Regatului Unit.

Ce flori au fost folosite la încoronare?

Pentru evenimentul de pe 6 mai 2023 au fost folosite florile de spânz, caprifoi și măceș care sunt cunoscute pentru simplitatea și parfumul lor îmbietor. De asemenea, culorile florilor au fost alese cu grijă pentru a reprezenta regalitatea și steagul Marii Britanii: roșu, alb și albastru și mult verde. Au fost utilizate fire de iasomie, lalele și ranculus, pentru a transmite eleganță, bogăție și prosperitate. Din aranjamente nu putea să lipsească aquilegia, asociată cu nobilimea și grația. Albăstrelele și micsandrele au fost alese pentru culorile lor vibrante și pentru că reprezintă speranța și devotamentul.

Altarul catedralei a fost decorat cu flori care au avut o semnificație specială: spânz, camelii, arțar, azaleea și ramuri de fag provenite din pomii plantați de părinții noului monarh, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip. Aceste flori și ramuri au adus o notă personală și sentimentală la evenimentul regal, simbolizând legătura puternică a regelui Charles cu familia sa istorică.

Din ce flori a fost realizat buchetul reginei Camilla pentru încoronare?

Buchetul de încoronare al reginei Camilla a fost simplu, alcătuit din flori de primăvară englezești, în nuanțe pale de galben, roz și alb. Buchetul a creat din lăcrămioare, care sunt cunoscute pentru faptul că semnifică puritate, bucurie și sinceritate. Aceste flori au fost asociate cu evenimentele regale de-a lungul timpului, precum nunta lui Kate Middleton cu Prințul William, datorită eleganței și simplității. În plus, a cuprins flori de auricula, care simbolizează meritul și recunoașterea eforturilor și spânz, o floare folosită și la nunta din 2005. Chiar și atât de simplu, buchetul reginei Camilla a fost rafinat și plin de simbolistică, reflectând tradiția și valoarea familiei.

Ce trendurile în floristică inspiră încoronarea regelui Charles?

Alegerea de a utiliza flori simple, locale și de sezon la încoronare își va pune amprenta asupra  evenimentelor viitoare. Se pregătește să acapareze piața un trend în care se folosesc flori locale și de sezon, care sprijină economia locală, protejează mediul înconjurător și inspiră naturalețe. Este un impuls către eleganța care nu se bazează pe preț sau pe exces, ci pe simplitatea și autenticitatea.

Ce s-a întâmplat cu florile de la încoronare?

La finalul ceremoniei de încoronare a regelui Charles al III-lea, florile din aranjamente au fost donate. Acestea au fost rearanjate în buchete și trimise către centre sociale, de îngrijire, adăposturi și spitale, pentru a aduce bucurie și confort oamenilor aflați în dificultate. Acest gest a arătat nu doar importanța reciclării și a grijii față de mediul înconjurător, ci și angajamentul familiei regale față de societate.

Încoronarea marchează o schimbare chiar și în domeniul floristicii, în ceea ce privește sustenabilitatea, protejarea mediului înconjurător și sprijinirea afacerilor locale. Este posibil ca acest trend să devină tot mai popular în viitor, inspirându-ne să creăm aranjamente din flori locale pentru evenimente.

Dacă și ție îți place să lucrezi cu florile, înscrie-te la cursul Florist Profesionist, unde vei învăța cum să combini culorile și texturile pentru a crea buchete și aranjamente impresionante. Acest curs te va ajuta chiar dacă lucrezi deja în domeniu și îți dorești o diplomă acreditată sau vrei să începi o nouă carieră.

 

Comments

Log in or register to post comments
Cursuri Recomandate
Decorator floral - Hobby & Arta

Decorator floral

  • Curs intensiv: 20 ore/ week-end
  • Live online sau în atelierele Floridelux.ro
  • Florile și uneltele incluse
  • Diplomă recunoscută AFFIR 
  • Cursul se programează la formarea unei grupe minime. 
Pret 1350 lei
ÎNSCRIE-TE