Cum iti mentii oaza de verdeata cand esti in concediu

Te pregatesti de concediu, dar nu stii cum vei putea sa asiguri necesarul de apa plantelor tale?  Daca nu ai la cine sa apelezi pentru a uda ghivecele sau a ingriji plantele, exista solutii pentru aceasta problema. Trebuie sa stii ca in sezonul cald plantele de apartament, ghivecele cu mirodenii sau jardinierele de legume necesita o atentie sporita si o cantitate de apa mai mare. Recomandarile specialistilor variaza in functie de lungimea perioadei in care vei lipsi si speciile pe care le detii.

Daca lipsesti 4-5 zile este suficient sa eviti expunerea plantelor la soare si sa le lasi o rezerva de apa in farfuria ghiveciului de unde planta isi va extrage atat cat ii va fi necesar. De asemenea, o varianta buna daca lipesti un weekend este sa le uzi bine inainte, turnand apa treptat.

Specialistii au solutii si pentru cei care sunt plecati o perioada mai lunga de timp: poti apela fie la ghivece inteligente, fie la sisteme pe care sa le construiesti singura.

Terariile nu au nevoie de ingrijiri speciale in plus. Atunci cand pleci in concediu, doar acopera vasul de sticla cu o farfurioara daca nu are capac propriu.

Udarea prin efect de sera este o metoda facila cu ajutorul careia poti sa le asiguri plantelor o temperatura constanta, indiferent de cea exterioara si isi va pastra umezeala. Pentru aceasta veti avea nevoie de o punga transparenta de plastic gaurita in cateva locuri, cu care sa acoperi planta.

Ghivecele inteligente au rezervoare cu apa la baza care asigura prin absorbtie necesarul de apa al plantei. Sistemele se monteaza inainte de a pune planta in ghiveci, astfel ca acestea sunt recomandate celor care doresc sa isi amenajeze spatii cu plante decorative.

Udarea cu ajutorul globurilor de apa, acestea sunt dispozitive sub forma de globuri prevazute cu o tija din care apa se scurge in functie de nevoile plantei. Aceasta metoda este eficienta daca ai plante de apartament, dar daca vei fi plecat mai mult de o saptamana vei avea nevoie de doua globuri de apa.

Despre sisteme ingenioase de a-ti pastra plantele vii si care este cel optim pentru propria oaza de verdeata poti invata la cursul de Agricultura Urbana din 6 si 10 iulie. Workshopul este structurat pe doua sesiuni a trei ore, in care cei pasionati de plante pot invata cum sa isi construiasca propriile terarii si cum sa isi personalizeze biroul, apartamentul sau balconul.

In primul modul inveti cum sa faci propriul terariu si sa alegi plantele potrivite pentru purificarea aerului. In cel de-al doilea modul, cursantii vor invata cum sa aleaga rasaduri ecologice pentru propria gradina urbana, sa cultive plante aromatice, decorative sau medicinale, dar si legume. De asemenea, la workshop vei afla care sunt particularitatile fiecarei categorii de plante, ce instrumente de lucru sunt necesare si care sunt pasii importanti in plantarea si ingrijirea lor.

La finalul workshopului, fiecare participant va pleca acasa cu propriul ecosistem pe care il va putea multiplica in viitor adaugand si alte plante complementare. Materialele folosite, bolurile pentru terarii si ghivecele sunt incluse in taxa de participare.

Taxa de participare la workshop este de 150 lei de persoana / modul.

Cursul este sustinut de Aurelia Grecu, expert ecolog in domeniul protectiei mediului, autorizat de Ministerul Mediului si Padurilor ca si elaborator de studii si evaluari de medii. 

Comments

Log in or register to post comments
Cursuri Recomandate