Agricultura Urbana

Agricultura Urbana

Informatii Curs

 • Calea Serban Voda nr 44, sector 4  vezi harta
 • 0743.183.353 / 021.337.23.54
 • 150 lei/persoana (include TVA)/modul

AGRICULTURA URBANA

Pasiunea pentru gradinarit nu ar trebui sa se opreasca din lipsa unui spatiu in care sa cultivi florile sau legumele tale preferate. La cursul de agricultura urbana invatam cum sa cream propriile oaze de verdeata in casa sau pe balcon, profitand de toate efectele benefice ale acestora. 

Cursul de agricultura urbana este raspunsul nostru la intrebarea: cum pot sa imi personalizez biroul sau casa chiar daca nu am spatiu sau teren? Este un curs documentat in ceea ce priveste beneficiile plantelor de interior dar si o activitate pe care companiile o pot accesa pentru angajatii lor. Exista dovezi stiintifice ca o cantitate de oxigen crescuta poate spori productivitatea cu pana la 15% in mediul in care au fost amplasate plantele.

Workshopul include 2 sesiuni a trei ore, in care veti invata cum sa realizati terarii cu plante care produc o cantitate foarte mare de oxigen si ghivece cu plante aromatice ce pot fi folosite in infuziile pentru ceai. 

La finalul workshopului, veti pleca cu propriul ecosistem pe care il veti putea multiplica in viitor adaugand si alte plante complementare. Materialele folosite, ghivecele si bolurile pentru terarii sunt incluse in taxa de participare.

Rasadurile folosite in cadrul cursului provin de la Microferma ecologica Biodumbrava

MODULUL 1 

DURATA: 3 ore 

In prima parte a workshop-ului de agricultura urbana participantii invata sa isi faca singuri un terariu si sa aleaga cele mai potrivite plante pentru purificarea aerului si generarea unei stari de bine a organismului. Pe parcursul celor trei ore de curs vor fi prezentate tipurile de plante care pot fi cultivate in terarii si proprietatile lor. 

Temele primei sesiuni a workshop-ului sunt:

 • Ce sunt terariile?
 • Beneficiile terariilor asupra spatiilor inchise (birouri, camere de locuit sau spatii publice)
 • Materiale si instrumente de lucru necesare
 • Pasii de realizare a unui terariu

La finalul celor 3 ore de workshop, fiecare cursant va pleca cu propriul sau ecosistem pe care il va putea multiplica in viitor adaugand si alte plante complementare. 

COST:

Taxa de participare la workshop este de 150 lei / persoana (TVA inclus). Pretul este valabil pentru participarea la un singur modul.

Sunt incluse materialele folosite, ghivecele si bolurile pentru terarii. 

Program: Joi,  17.00 – 20.00

MODULUL 2 

DURATA: 3 ore 

In a doua parte a cursului, participantii invata cum sa aleaga rasaduri ecologice pentru propria gradina urbana si sa cultive plante medicinale, aromatice sau legume eco in ghivece. 

Temele celei de-a doua sesiuni a workshop-ului sunt:

 • Prezentarea tipurilor de culturi domestice - ghivece, jardiniere, alte sisteme de tip culturi de legume, plante aromatice, mirodenii. 
 • Ce sunt culturile domestice?
 • Utilitatea culturilor in apartamente, terase, alte spatii mici
 • Materiale si instrumente de lucru necesare
 • Pasii de lucru
 • Crearea unei jardiniere cu mirodeniile preferate

La finalul sesiunii, participantii vor sti care sunt conditiile de cultivare ale plantelor aromatice si a mirodeniilor intr-o veritabila mini-gradina urbana. 

COST:

Taxa de participare la workshop este de 150 lei / persoana (TVA inclus). Pretul este valabil pentru participarea la un singur modul.

Sunt incluse materialele folosite, ghivecele si bolurile pentru terarii. 

Program: Vineri,  17.00 – 20.00

Beneficiile plantelor de interior si a terariilor pentru sanatate

Exista o multitudine de studii stiintifice despre efectele benefice ale plantelor vii asupra mediului interior, beneficii recomandate in special persoanelor care lucreaza mai multe ore pe zi la un birou sau in spatii inchise.

 • Elimina contaminantii nocivi din aerul incaperilor (produsi de sisteme de aer conditionat, materialele de constructie ale cladirii, materialele folosite pentru mobiliere, calculatoare, echipamente electrice, substantele de curatat, etc);
 • Ajuta la echilibrarea nivelului de umiditate;
 • Absorb dioxidul de carbon si emit oxigen (ceea ce conduce la cresterea concentratiei si a productivitatii cu peste 15%);
 • Cresc sentimentele pozitive si reduc sentimente de anxietate, furie si tristete;
 • Reduc nivelul de stres

Chiar daca ocupa spatii foarte mici in camerele noastre si necesita timp si conditii minime pentru intretinere, terariile aduc mediului interior in care traim: sanatate, pace, inspiratie si bucuria de a avea un colt din natura aproape de noi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
INSCRIERE LA CURS

Te poti inscrie accesand butonul verde   INSCRIE-TE!   din aceasta pagina (dreapta sus), la telefon: 0743.183.353, sau prin e-mail la: cursuri@cbmanagement.ro sau cursuricbmanagement@gmail.com.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------