200 de ore de curs care fac diferenta intre un hobby si un business in floristica

Lucrul cu flori este modul perfect de a-ti petrece o zi de relaxare dar si baza pentru un business de succes. Multi dintre cei care au gasit pasiunea de a realiza aranjamente florale si-au dat seama ca aceasta poate fi transformata intr-o sursa constanta de venit. Deschiderea unui atelier de design floral, a unui flower boutique sau a unei florarii este probabil, una dintre cele mai importante decizii pentru persoanele care vor sa isi valorifice munca si pasiunea si sa o duca la stadiul de afacere. Pentru persoanele care au decis sa faca primii pasi in aceasta directie, Cursuri Creative a lansat, impreuna cu Floridelux.ro un program de training care urmeaza, pas cu pas, etapele necesare deschideri unei afaceri.

Pasul 1 consta in pregatirea in domeniul floristicii. Nu poti deschide o afacere fara sa cunosti tehnicile care stau la baza lucrului cu florile. In cursul de Decorator floral - Hobby si arta si cel de Florist Junior, cursantii invata tehnici si standarde pentru un aranjament floral de calitate. Un buchet de flori este 80% tehnica. Nu poti sa inovezi daca nu detii bazele tehnice si teoretice ale floristicii. Lucrarile de anvergura, chiar si cele inovative, necesita studiu si pregatire, fiind vorba despre materiale perisabile” povesteste trainerul Any Chira. Prin urmare, primii pasi care trebuie sa ii faca cei care isi doresc o cariera in domeniu sunt cei de invatare a tehnicilor de baza si ucenicie. Numai in felul acesta se pot antrena competentele care stau la baza pasilor urmatori. In prima etapa, creativitatea nu este cea care va fi pusa in valoare, ci cunostintele tehnice cum ar fi tipurile de flori si modul in care ele trebuie conservate si curatate.

Pasul 2 consta in dezvoltarea creativitatii si a modului de prezentare a florilor. Exista mai multe elemente de care trebuie sa tina cont un florist atunci cand isi prezinta sau expune lucrarea. Tehnicile corecte de pastrare a florilor, in concordanta cu soiul si conditiile propice pentru fiecare sunt predate in cadrul cursului Florist Junior. In acest domeniu creativitatea se antreneaza in ani de munca. Abia dupa destui ani de experienta, ponderea devine 50-50 %” mai spune Any. De la Florist la designer floral este un drum destul de lung si de putine ori el este usor, dar motivatia celor care cred in pasiunea lor ii face sa mearga mai departe. Diferenta intre un florist si un designer este explicata tot de trainerul cursului : “Designerul concepe idei inovative si creative, iar floristul le executa. Designerul este cel care are viziunea, iar floristul respecta reteta data. Tocmai de aici porneste si impartirea pe mai multe niveluri a cursurilor noastre. Daca termini cu bine cursul de Florist Junior si ai doza necesara de creativitate, poti absolvi la nivelul de Florist Specialist, cum il numim noi, adica designer floral. Si nu, nu pot exista unul fara celalalt”.

Pasul 3 este cel al deprinderii abilitatilor antreprenoriale pentru a dezvolta afacerea. In aceasta etapa cunostintele acumulate trebuie puse in valoare printr-un set de metode de promovare si vanzare. Gestionarea unei afaceri, chiar si de mici dimensiuni, presupune achizitie de flori, gestionarea unor angajati si stabilirea unui plan de promovare si vanzare a produselor. Modalitatile de a dezvolta un brand puternic sunt prezentate in cadrul cursurilor de Florist Specialist si Florist Expert de catre Ioana Buiacu, manager al Floridelux.ro si de fondatorul brand-ului, Marius Dosinescu. Ce doi experti vor impartasi experienta lor in dezvoltarea cele mai mari florii online din Romania.

La finalul celor patru programe de training, un viitor detinator al unui business in domeniu va avea in total peste 200 de ore de pregatire din care 150 de ore sunt reprezentate de practica in atelierul Floridelux.ro.

 

 

 

Comments

Log in or register to post comments
Cursuri Recomandate
Curs Customer Service

Customer Service

  • Curs intensiv: 14 ore/weekend
  • Sfaturi personalizate în funcție de companie
  • Curs interactiv cu aplicații practice 
  • Cursul se programează in-house sau la formarea unei grupe minime. 
Pret 600 lei
ÎNSCRIE-TE
Curs Etichetă şi protocol în afaceri

Etichetă şi protocol în afaceri

  • Curs intensiv: 10 ore/ week-end
  • Reguli de etichetă în organizații și evenimente
  • Diplomă recunoscută de Asociația Romană pentru Protocol și Ceremonial
  • Cursul se programează in-house sau la formarea unei grupe minime. 
Pret 465 lei
ÎNSCRIE-TE