Cum creezi aranjamentele florale de Craciun

Realizarea decorului de Crăciun este o provocare în fiecare an. Acesta se schimbă în funcție de culoarea la modă, de tematica folosită sau pur și simplu se mulează pe nostalgia celui care reciclează ornamente din copilărie pentru a le folosi și anul acesta în brad sau așezate artistic într-un bol transparent de sticlă.

Florile sunt maniera delicată prin care ne putem exprima creativitatea și putem aduce natura în casă inclusiv iarna. Atunci când vine vorba de Crăciun, aranjamentele florale trebuie să impresioneze prin frumusețe și eleganță, dar să aibă și o amprentă personală. Any Chira, director de creație în cadrul florăriilor Floridelux.ro și trainerul cursului Decorator Floral- hobby și artă  ne-a oferit câteva sugestii care să te inspire în realizarea celor mai speciale aranjamente florale cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Indiferent dacă ești la început sau cunoști deja câteva din tainele decorării cu flori, participarea la cursul Decorator Floral- hobby și artă, susținut de specialiștii noștri, te va ajuta să înveți să combini texturi şi culori diverse, să decorezi spațiile interioare într-un mod estetic şi special, punându-ți propria amprentă în fiecare aranjament floral sau buchet.

Buchete florale elegante pentru masa de Crăciun

Fie că preferi să sărbătorești într-un mod tradițional sau modern, dacă alegi să combini ranunculus alb sau roz pal cu trandafiri roșii vei obține un efect foarte apreciat de toată lumea. Pentru un aspect vesel, de sărbătoare poți adăuga și câteva crenguțe de hypericum.

Un alt aranjament deosebit și rafinat pentru masa de Crăciun este cel cu hortensii albe, ranunculus roșu și bujori roz.

Pentru un Crăciun în culori tradiționale, poți folosi trandafiri roșu închis catifelat, ramuri de molid, conuri de pin și câteva crenguțe de ilice ale căror fructe mici și roșii trimit cu gândul la o poveste de iarnă.

Globuri de Crăciun împodobite cu flori uscate

Un mod personal pentru decorarea bradului de sărbători sunt ornamentele cu flori uscate. Poți folosi globuri simple argintii sau le poți recicla pe cele din anii trecuți.

Pentru aceste aranjamente ai nevoie de câteva flori uscate multicolore și un adeziv ușor, transparent. Printre florile uscate pe care le poți alege se numără: lagurus, glixia, talaris sau pe cea mai des întâlnită, delphinium. În ceea ce privește culorile, trainerul recomandă nuanțele variate de roz, galben, roșu, verde, albastru sau mov care îți vor garanta obținerea unui aranjament deosebit.
După ce ți-ai procurat materialele necesare, poți aranja florile astfel încât să pară un mic buchet care acoperă delicat vârful fiecărui glob. Cu cât folosești flori mai diverse, cu atât buchețelul obținut va fi mai impresionant. Pentru o notă modernă, poți adăuga o frunză sau două de eucalipt.

După ce ai lipit buchețelele, depozitează, cu atenție, fiecare glob într-o cutie mai mare, pentru a fi protejate până când se usucă adezivul folosit. Apoi, poți orna bradul natural sau pe cel stilizat cu noile creații realizate cu migală.

Vâsc și lumânări plutitoare

Ideea de a pune flori în recipiente transparente de sticlă este o plăcere și poate da un aspect elegant meselor festive. Dacă îți dorești să obții un aspect nou care să impresioneze, trainerul recomandă să pui o ramură mică de vâsc în interiorul unui recipient transparent umplut cu apă (o vază, un pahar sau un bol) și deasupra să adaugi câteva lumânări plutitoare roșii pe care să le aprinzi.

Aranjament cu scorțișoară și portocale uscate

Nu numai privirea trebuie să se bucure de Crăciun, ci și mirosul. Feliile de portocale uscate, batoanele de scorțișoară, conurile de pin și crengile de brad argintiu se pot transforma într-un aranjament frumos care miroase a Crăciun.

Așadar, pentru început, pe lângă cele de mai sus, asigură-te ca ai la îndemână un burete umed pentru a fixa florile și o bucată subțire de coajă de mesteacăn pentru a înfășura și masca buretele. 
Începe prin a fixa ramurile de brad și câteva tije înfrunzite de eucalipt în buretele umed, apoi poți adăuga în această ordine următoarele accesorii: conurile de pin, feliile de portocale, batoanele de scorțișoară și crenguțe subțiri vopsite în argintiu. Acest aranjament poate deveni decor central pentru masa festivă sau un frumos cadou handmade pentru cei dragi.

Pentru mai multe idei și detalii, te așteptăm cu drag la cursul Decorator floral - hobby şi artă. Aici vei descoperi, alături de cei mai buni experți din domeniu, secretele realizării celor mai frumoase şi deosebite creații florale, pentru tine, pentru familie sau prieteni. 

Comments

Log in or register to post comments
Cursuri Recomandate
Decorator floral - Hobby & Arta

Decorator floral

  • Curs intensiv: 20 ore/ week-end
  • Live online sau în atelierele Floridelux.ro
  • Florile și uneltele incluse
  • Diplomă recunoscută AFFIR 
  • Cursul se programează la formarea unei grupe minime. 
Pret 1225 lei
ÎNSCRIE-TE
Curs Florist specialist

Florist Specialist

  • Curs acreditat: 64 ore/ 4 weekend-uri
  • Live online sau în atelier
  • Florile și uneltele incluse
  • Sfaturi de business de la fondatorii Floridelux.ro
Pret 3000 lei
ÎNSCRIE-TE