{* *}
5 trenduri pentru buchete și aranjamente florale în 2022   

Ai nevoie de inspirație pentru a alege aranjamentele florale care să se încadreze în tendințe, dar care să dea impresia de unicitate spațiului sau evenimentului tău? Domeniul designului floral a evoluat mult în ultimii doi ani, datorită nevoii oamenilor de îmbrățișa libertatea oferită de natură. În 2022, cele mai apreciate aranjamente floral sunt compuse din materiale, culori și forme cât mai naturale și mai prietenoase cu mediul. Pentru realizarea acestora, floriștii îmbină tehnicile profesionale complexe cu spontaneitatea și creativitatea, reușind să direcționeze centrul de interes către detaliile unice ale florilor.

Specialiștii în floristică de la Cursuri Creative te invită să descoperi cele mai populare 5 trendurile de design floral, care trebuie să se regăsească la orice eveniment în 2022:

1.      Naturalețea a devenit cea mai importantă trăsătură în design floral

Trendul trandafirilor perfecți a apus. Fiecare floare este unică, iar această naturalețe are o atracție magnetică în 2022. Oamenii preferă aranjamentele care au un aspect artistic, cât mai apropiat de cel sălbatic. Sunt preferate buchetele care par a fi aranjate spontan, dar sunt realizate prin tehnici speciale care creează puncte de interes prin texturi și a transmit emoții prin culori.

Buchet de flori

2.      Colorarea artificială organică

Naturalețea își face simțită prezența și în tehnica de vopsire. Florarii profesioniști colorează artificial plantele pentru a le intensifica nuanța naturală sau o schimbă complet, personalizându-le astfel încât să se încadreze în cerințele clientului. În 2022, s-a renunțat la vopsirea prin tijă, adoptându-se alternativă mai blândă: vopsirea exterioară a petalelor, tijelor sau frunzelor cu vopsele bio, care nu atacă planta. Culorile obținute sunt mai terne decât la vopsirea prin tijă, dar impactul vizual este mult mai cald și mai plăcut.

3.     Less is more

Multă diversitate într-un singur buchet nu mai este o regulă valabilă în 2022. Sunt preferate aranjamentele simple, monoflorale, dar cu aspect estetic de impact. Florile de același tip sau de aceeași culoare sunt completate de puține plante verzi, pentru că estetica naturală să fie pusă în valoare. Aranjamentele de acest tip creează o atmosferă relaxată, cu note elegante.

4.      Culori în trend în 2022 simbolizează regenerarea

Pentru anul 2022 au fost alese culori care să reflecte optimismul, regenerarea şi speranța. De aceea, predominante în palete sunt nuanțele de verde, în special cele pale pe care le regăsim peste tot în natură. Cei mai nonconformiști aleg buchetele care combină pastelurile cu punctele de culoare puternice, precum galbenul aprins, portocaliu şi roşu intens.

Culoarea anului 2022 anunțată de Pantone este Lila Very Peri, o nuanță de violet apropiată de albastru.

"Nuanța Very Peri simbolizează încrederea infinită şi o curiozitate îndrăzneață care încurajează spiritul creativ. Mesajul ei că trebuie să îmbrățișam infinitatea posibilităților, să acceptăm noile viziuni şi să ne rescriem vieţile", au declarat reprezentanții Institutului Pantone Color.

Pentru că este foarte căutată în toate buchetele și aranjamentele din acest an și pentru că puține flori o au în mod natural, florarii apelează la vopsirea florilor albe.

Buchet de  flori vopsite in nuanta Pantone 2022

5.      Mix de flori proaspete și uscate

Cele mai populare aranjamente florale sunt compuse din mixuri unice între florile uscate, care formează cadrul şi cele proaspete, care dau culoare. Aranjamentele din plante aflate în diferite etape oferă un aer vintage-romantic. Suporturile naturale sau reciclate, de asemenea sunt o alegere inspirată nu numai pentru evenimente, dar și pentru decorațiunile interioare. De asemenea sunt preferate combinațiile între tije, flori deschise și boboci, în buchete asimetrice. Un alt motiv pentru care sunt foarte cerute este că se păstrează în timp, fiind folosite ca decorațiuni interioare elegante.

Indiferent de tendințe, este important să alegi aranjamentele florale care se potrivesc cu atmosfera și te înveselesc. Designul floral oferă o paletă infinită de culori și texturi, care aşteaptă să fie explorată. Dacă își dorești să afli mai multe despre tendințele, tehnici și design floral, te poți înscrie la cursul de Florist Profesionist.

Comments

Log in or register to post comments
Cursuri Recomandate
Decorator floral - Hobby & Arta

Decorator floral

  • Curs intensiv: 20 ore/ week-end
  • Live online sau în atelierele Floridelux.ro
  • Florile și uneltele incluse
  • Diplomă recunoscută AFFIR 
  • Cursul se programează la formarea unei grupe minime. 
Pret 1350 lei
ÎNSCRIE-TE
Testimoniale

A fost un curs reusit, foarte interactiv si cu multe exemple practice, inclusiv cu raspunsuri la toate intrebarile noastre venite pe parcurs. Suportul este foarte cuprinzator, iti multumim pentru toate informatiile pe care ni le-ai impartasit si pastram legatura pe viitor! De asemenea, iti multumim pentru pasiunea cu care ai sustinut cursul si pentru rabdarea acordata fiecarui subiect.

Anda Balan
Testimoniale

Mi-a placut cursul de organizare de evenimente. Am invatat multe despre cum sa gestionez mai bine evenimentele companiei la care lucrez si mi-a fost mai simplu sa imi inteleg clientii. Este un curs la care merita sa participi.

Ioana Popescu
Testimoniale

In cadrul cursului de Digital Marketing am trecut atat prin elemente de SEO, cat si de SMO, actualizate cu noile tendinte si predate de trainerul Ionut Condrutz care mi-a raspuns la toate nelamurile si intrebarile pe care le-am avut. Recomand cu toata increderea acest curs pentru ca mi-a depasit asteptarile.

Madalina-Nicoleta Barbu