Semnificația florilor și aranjamente florale pentru Dragobete

Pe 24 februarie sărbătorim Dragobete, iar oferirea unui aranjament sau a unui buchet de flori este cel mai potrivit mod de a transmite mesajul de iubire fără cuvinte. Cu toate acestea foarte mulți îndrăgostiți aleg buchete deja create de florari, fără a cunoaște semnificația florilor pe care le oferă doamnelor din viața lor. Any Chira, trainerul cursurilor de floristică și designer floral în cadrul florăriilor Floridelux.ro , cu o experiență de peste 12 ani, a explicat pentru cei care vor să-și impresioneze partenera, care sunt florile încărcate de semnificații romantice, potrivite pentru Dragobete sau pentru momentele speciale.

Trandafiri

Cele mai romantice și elegante flori pe care bărbații le pot oferi femeii dragi din viața lor sunt trandafirii roșii cu tijă lungă deoarece aceștia exprimă pasiunea. Pentru un plus de rafinament, poți combina trandafirii roșii cu trandafiri roz, deoarece aceștia din urmă simbolizează dragostea poetică și admirația.

În relațiile romantice trebuie evitați trandafirii galbeni, deoarece aceștia exprimă doar prietenie.

Cale

O alegere simplă și modernă, recomandată de Any, este buchetul de cale: „datorită formei lor delicate și sofisticate atrag toate privirile. Reprezintă un adevărat compliment pe care îl poți adresa iubitei.”. Cele mai potrivite sunt calele roz, deoarece reprezintă apreciere, admirație și flirt. Pentru o femeie puternică și non-convențională în buchetul ales poți adăuga și cale negre, acestea transmit pasiune, intensitate, eleganță și mister.

Ranunculus

Aceste flori sunt o alegere luxuriantă și elegantă pentru femeia iubită. Atractive și fermecătoare prin paleta diversă de culori, ranunculus sunt perfecte pentru o femeie care luminează orice încăpere în care pășește.

Lalele

Dacă vrei să încerci și alte flori, gerberele roșii și lalelele roșii exprimă, de asemenea, iubire, pasiune, afecțiune și energie.

Lalelele albe le poți oferi unei persoane față de care ai dezvoltat un respect puternic, iar pe cele galbene cuiva pe care vrei să-l înveselești. Un buchet delicat de lalele roz este cadoul perfect pentru a-l oferi iubirii tale adevărate.

Flori din mătase

Dacă femeia specială din viața ta este alergică la flori, există variante prin care să-ți exprimi sentimentele. Florile relizate din mătase pot fi folosite ca înlocuitor pentru aproape orice aranjament floral. Transmiți, astfel, mesajul de iubire prin gingășie și culoare, dar fără să provoci o cascadă de strănuturi persoanei iubite.

Any Chira oferă, de asemenea, câteva indicii care să te ajute să alegi buchetul perfect pentru persoana specială din viața ta, indiferent de ocazie.

Cumpără flori de sezon

Alegerea unei florării locale care folosește flori de sezon te va ajuta să găsești un buchet inspirat, unic. ”Ranunculus, trandafirii de grădină și lalele bătute oferă celei care primește buchetul o senzație aparte. Este ca și când îi oferi un adevărat colț de grădină în miniatură”, spune trainerul.

Utilizează un recipient deosebit

Folosește un recipient altfel pentru a adăuga o notă modernă eleganței clasice a buchetelor de trandafiri roșii. Vazele sub formă de lună sunt de efect și conferă aranjamentelor florale de Dragobete un aspect simplu și rafinat.

Alege un punct focal

Fie că alegi un buchet de la o florărie sau creezi unul, încearcă să te concentrezi pe o componentă unică pentru un design floral deosebit.  ”Folosește o suculentă într-un buchet ca punct focal și construiește în jurul ei. După ce ai ales punctul focal, adaugă câteva tulpini cu frunze verzi pentru a adăuga volum. Apoi adaugă trandafiri, crizanteme și margarete. Buchetului îi poți lega o panglică fină pentru un aspect stilat”, spune Any. 

Folosește contrastul

Buchetul clasic de trandafiri roșii poate căpăta un twist modern cu un ombre delicat, dacă adaugi în partea de jos a aranjamentului trandafiri portocalii.

Alege sau creează aranjamente diverse pentru un efect romantic

Dacă intenționezi să-i pregătești o cină romantică și să o aștepți cu flori pe masă, utilizează vaze de înălțimi diferite, cu sfeșnice înalte, clasice pentru a completa o experiență culinară, pe care femeia iubită nu o va uita curând.

Pentru mai multe sugestii și recomandări, te așteptăm la cursurile de Decorator Floral și Florist Specialist, unde designeri florali pregătiți de floriști olandezi, de renume internațional, te vor ajuta să îți dezvolți creativitatea și pasiunea pentru flori și să te transformi într-unul dintre cei mai buni floriști sau antreprenori în domeniu.

 

Comments

Log in or register to post comments
Cursuri Recomandate