Inovatia anului in floristica: trandafirii criogenati se pastreaza intacti 25 de ani

Buchetele de mireasa si aranjamentele pentru evenimentele speciale sunt printre cele mai cautate produse in sezon. Asa cum se intampla in fiecare an, inovatiile in domeniul floristicii dicteaza tendintele si in ceea ce privesc buchetele de mireasa si decorurile. Ioana Dosinescu, managing partner al cele mai mari florarii online din Romania, FlorideLux.ro si trainer in cadrul celui mai complex program de floristica din Romania spune ca noutatea absoluta in domeniul floristicii anul acesta sunt trandafirii conservati. ”Inovatia anului sunt cu siguranta trandafirii criogenati care rezista pana la 25 de ani intr-o stare perfecta, cu un aspect fresh permanent. Aceste flori incantatoare si-au facut intrarea si in zona de evenimente, acolo unde miresele isi doresc sa pastreze pentru totdeauna buchetul, dar si lumanarile de nunta, care prin traditie trebuie pastrate” spune aceasta.

Conform reprezentantilor Floridelux.ro, trendurile anului 2018 in zona de nunti vor fi dictate de nunta regala dintre Meghan Markle si printul Harry, ducele de Sussex, care a avut loc pe 19 mai. Floristul desemnat de casa regala britanica, Philippa Craddock a creat pentru eveniment buchete si aranjamente cu o cromatica simpla si naturala. Intrarea in capela St. George a castelului Windsor, locul in care s-a desfasurat ceremonia, a fost decorata cu frunze, ramuri si plante verzi procurate direct din Windsor Great Park si flori albe de sezon. ”Aranjamentele cele mai cautate au o puternica influenta din florile si culorile folosite la aceasta nunta impresionanta. Regasim flori albe, cu accente crem impreuna cu verdeata eleganta” a spus Ioana Dosinescu.

Floristii pasionati de noutati pot afla mai multe detalii despre aceste trenduri in cadrul primul dintre modulele programului de floristica, ”Decorator floral – hobby si arta” programat pentru perioada 9 – 24 iunie. Timp de trei weekenduri participantii vor patrunde in atelierele Floridelux.ro unde vor invata cum sa isi puna in valoare talentul si creativitatea.

Potrivit trainerilor cursului, miresele moderne care isi doresc aranjamente florale speciale, pot comanda buchete de mireasa cu flori de sezon, inspirate din ultimele trenduri din domeniul floristicii. ”Tendintele internationale dicteaza flori de gradina aranjate intr-un stil foarte elegant. Din acest stil este inspirata noua colectie Royal Wedding 2018-2019 by FlorideLux care contine 3 pachete: stilul Royal, stilul Ultra Violet (culoarea anului 2018) si stilul pastelat cu accente vintage”, au spus reprezentantii florariei.

In ceea ce priveste cele mai cautate flori pentru buchetele de mireasa, Ioana Dosinescu spune ca, miresele din Romania isi doresc flori romantice si elegante care sa reziste cat mai mult si sa arate foarte bine in sezonul cald. ”Sunt extrem de cautate florile cu un aspect vintage, romantic, foarte bogate si catifelate, cu un parfum elegant. Un exemplu perfect in acest sens sunt bujorii, o floare foarte iubita pentru buchetele de mireasa, dar si trandafirii de gradina. De asemenea, sunt preferate florile cunoscute pentru exotism, eleganta si rezistenta mai ales pe perioada verii, precum orhideele imperiale sau phalaenopsis”, ne-a spus aceasta. Reprezentantii FlorideLux le recomanda cuplurilor care sunt in cautarea unui decorator floral pentru nunta sa poarte discutiile preliminare cu floristul ales cu minim o luna inaintea evenimentului. In felul acesta vor putea sa aleaga si sa creeze decorul perfect pentru locatia lor si vor evita eventualele probleme legate de livrarea florilor.

 

 

 

 

Comments

Log in or register to post comments
Cursuri Recomandate
Decorator floral - Hobby & Arta

Decorator floral

  • Curs intensiv: 20 ore/ week-end
  • Live online sau în atelierele Floridelux.ro
  • Florile și uneltele incluse
  • Diplomă recunoscută AFFIR 
  • Cursul se programează la formarea unei grupe minime. 
Pret 1225 lei
ÎNSCRIE-TE
Curs Florist specialist

Florist Specialist

  • Curs acreditat: 64 ore/ 4 weekend-uri
  • Live online sau în atelier
  • Florile și uneltele incluse
  • Sfaturi de business de la fondatorii Floridelux.ro
Pret 3000 lei
ÎNSCRIE-TE