Trenduri in aranjamentele florale pentru 2019: texturi contrastante si nuante intense

Anul 2019 marcheaza iesirea din tiparele clasice ale floristicii. Primele trenduri anuntate de cei mai importanti designeri florali din lume si preluate de expertii romani anunta transformari spectaculoase in constructia buchetelor si a tipurilor de flori care vor domina peisajul floristic. Nuantele intense de bordeaux alaturi de cele palide de crem, roz, verde sau albastru pudrat vor face buchetele anului 2019 sa iasa din tiparele clasice, in timp ce texturile vor pune amprenta de dinamism prin contrastul lor. Potrivit expertilor Floridelux.ro, anul viitor vom asista la o reinventare a stilul sauvage inspirat din natura.

In 2019, la nivel de design floral, se poarta foarte mult boemul cu o tenta subtila de rustic. Stilul sauvage ramane un focus important pentru clientii moderni, care urmaresc trendurile internationale. La nivel de texturi, se poarta foarte mult materialele contrastante. Designerii se folosesc de dimensiuni pentru a crea dinamism, structuri tridimensionale si aranjamente cat mai interesante care sa capteze interesul clientilor. Pana si la buchetele de oferit sesizam aceeasi tendinta: panglici ample, sclipici, lemn, sticle.”, spune Any Chira, trainerul cursului de Florist Junior si directorul de creatie al Floridelux.ro. Designerii internationali mizeaza foarte mult pe culori profunde combinate cu nuante palide, avand o inspiratie puternica din natura si din salbaticia acesteia. Buchetele anului 2019 vor fi create intr-un spirit libertin, dinamic, fresh, pentru a pune in valoare toate elementele buchetului, de la materialele vegetale pana la cele nonvegetale.

Pe 15 septembrie, Any ii va primi in atelier pe cursantii modulului de Florist Junior, cel de-al doilea din programul intensiv de floristica organizat de Cursuri Creative impreuna cu Floridelux.ro. Acestia vor invata in 40 de ore de curs si 10 ore de practica in atelier tehnicile in floristica, dar si cum sa puna in opera aranjamente florale de exceptie.

Trandafirii raman in continuare cele mai apreciate si vandute flori, spune trainerul, dar si aceasta constanta va capata accente de originalitate in 2019. Designerii florali au inceput sa foloseasca tot mai mult trandafirii de gradina, care sunt foarte texturati si parfumati. Avantajul acestora este ca se gasesc si in culori mai speciale.  

In 2019 vor continua si se vor amplifica tendinte care au predominat anul pe care tocmai il incheiem. Trandafirii criogenati au fost revelatia evenimentelor private, iar aceasta tema va continua anul viitor cu extinderea la nivelul intregului buchet. “Noutatea absoluta consta in criogenarea buchetelor de la anumite evenimente care marcheaza viata clientilor si care trebuie sa ramana nemuritoare, atat fizic, cat si in amintiri. Designerii vor surprinde in 2019 cu tehnici inovatoare de conservare a florilor, dar si o varietate mai interesanta de flori de acest tip.” mai spune Any Chira.

Toate elementele de tehnica si decor creativ in floristica vor face subiectul temelor de curs pe care Any Chira le va sustine, incepand cu 15 septembrie in atelierul Floridelux.ro. Mai multe detalii despre curs si inscriere se pot obtine la cursuri@cbmanagement.ro si 0743183353.