Flori de primăvară pentru buchete spectaculoase de 1 și 8 martie

Parfumate, în culori vibrante și vesele, florile delicate de primăvară se regăsesc în orice buchet fresh și optimist pentru 1 și 8 martie. Aranjamentele florale și buchetele din flori de sezon sunt cel mai potrivit cadou atât într-un mediu business, cât și în relațiile de prietenie.  În pregătirea cursului de Decorator Floral, specialiștii FlorideLux.ro au oferit câteva sugestii celor care vor să impresioneze și să ofere cel mai frumos buchet de flori de 1 și 8 martie.

Lalele

Cu o mare varietate de culori, lalelele sunt alegerea ideală indiferent de contextul oferirii buchetului sau de vârsta celei care îl primește. Originare din Turcia și Persia, lalelele s-au răspândit în Olanda în secolul al 17-lea, când reprezentau un simbol al bogăției și averii. ”Lalelele nu sunt flori nici foarte elegante, nici foarte romantice, nici foarte mari, nici foarte mici, însă acestea sunt discrete și nu ies în evidență mai mult decât ți-ai dori. Aceasta este opțiunea ideală când te afli în încurcătura și nu știi ce flori să alegi”, spun specialiștii Floridelux.ro.

Laleaua este o floare plină de semnificații, în buchete, lalelele violet simbolizează regalitatea, eleganța și respectul deosebit, cele roșii dragostea adevărată. Lalelele albe simbolizează onoarea și puritatea, cele roz afecțiune și noroc, iar cele galbene transmit bucurie și optimism.

Ghiocei

Albi, proaspeți și fragili, ghioceii sunt primele plante cu bulb care înfloresc. Cu un miros delicat, ghioceii sunt originari din Asia Mică și Europa de Est.  Aceștia sunt un simbol al speranței, prieteniei și transmit sănătate, inocență și prospețime. Aceste flori specifice primăverii timpurii, extrem de îndrăgite pot fi cadoul perfect pentru 1 martie. 

Zambile

Colorate în alb, roz, mov, albastru și galben, aceste flori cu parfum puternic și plăcut pot înveseli orice buchet. Zambilele albe simbolizează dragostea, cele roz puritate sau prietenie, iar cele albastre stabilitate. În general, acestea transmit optimism și veselie, fiind potrivite pentru buchetele de 8 martie.

Frezii

Aceste flori de primăvară foarte parfumate se regăsesc în aproximativ 1800 de specii,  în culori variate precum alb, roșu, galben, portocaliu, roz sau violet.  Acestea sunt un simbol al misterului și un limbaj secret al dragostei. ”Freziile simbolizează inocență și atașament. Alege să oferi buchete de frezii pentru a-ți arăta aceste sentimente față de femeia pe care o adori. Este o floare delicată și care poate cuceri orice suflet, dar mai ales sufletele sensibile, romantice și jucăușe”, ne recomandă specialiștii Floridelux.ro.

Buchetele de frezii colorate semnifică încredea fiind potrivite pentru a fi oferite în relații de afaceri sau prietenie. ”Spre deosebire de alte flori colorate, la care cele albe miros cel mai puternic, la frezii lucrurile stau diferit. Pentru un miros extrem de puternic este cel mai bine să optați pentru freziile portocalii sau roșii”, ne sfătuiesc specialiștii Floridelux.ro.

Narcise

Unele dintre cele mai îndrăgite flori de primăvară, narcisele sunt înconjurate de semnificații și legende. Simbol național al Scoției și floarea națională a regatului Wells, înflorirea acesteia semnifică venirea primăverii.  Cu un miros puternic narcisele sunt colorate în alb sau în galben solar, fiind un cadou perfect de mărțișor oferit cuiva drag.

Crearea buchetelor și decorațiunilor sezoniere, clasificarea, îngrijirea și achiziționarea florilor de sezon sunt temele pe care trainerii Floridelux.ro le abordează în cadrul cursului Decorator floral – Hobby și artă. Următoarea grupă de cursanți este așteptată în atelierul Flori de Lux începând cu 23 martie. Află mai multe detalii despre cel mai complex program de formare în domeniul floristicii la telefon: 0743.183.353, sau prin e-mail la: cursuri@cbmanagement.ro