Cum utilizezi Living coral, culoarea anului 2019, in aranjamentele florale

Recent, celebrul Institutul Pantone a anuntat culoarea anului 2019, Living Coral. Daca anul acesta a fost dominat de o nuanta intunecata si intensa, Ultra Violet, pentru anul viitor expertii au propus o culoare optimista si vesela, Pantone 16-1546 - Living Coral. Aceasta este o nuanta de portocaliu-piersica avand subtonuri galben-aurii, vibranta si delicata in acelasi timp, care simbolizeaza nevoia noastra pentru optimism si bucurie, reprezentand dorinta de joaca. ”Am avut in minte frumusetea uimitoare pe care o vedem in natura si importanta conservarii mediului. Ganditi-va la recifele de corali, ele adapostesc si sustin viata marina si cu toate acestea le privim disparand”, a explicat pentru Quartz, Laurie Pressman, vice presedinte a departamentului de consultanta Pantone.

Alegerea expertilor vine ca o reactie la influenta tot mai mare a tehnologiei digitale si a social media in viata noastra de zi cu zi. ”Culoarea este o lentila egalizatoare prin care experimentam realitatile noastre naturale si digitale, iar acest lucru este adevarat in special pentru Living Coral”, a spus Leatrice Eiseman, director executiv la The Pantone Color Institute pe site-ul institutului. Aceasta nuanta se afla in centrul ecosistemului cromatic evocand recifele de corali care adapostesc o diversitate caleidoscopica a culorilor.

Aceasta culoare optimista inspirata din mediul natural  al recifelor de corali care incurajeaza conexiunea umana se va regasi si in aranjamentele florale ale anului 2019, atat pentru evenimente, cat si in buchetele de mireasa. Daca anii trecuti au fost dominati de influente vegetale, aceasta noua culoare va reintroduce incet in centrul atentiei, florile. Trandafirii sunt una dintre cele mai apreciate si mai cerute flori pentru buchete. Anul viitor se poate miza pe originalitate alegand trandafiri de gradina parfumati. Culoarea puternica si delicata corai, va conferi textura aranjamentelor florale.

Nuanta poate fi inserata in aranjamentele florale pentru evenimente speciale indiferent de sezon, conferind un aer sofisticat si proaspat. ”Anul viitor vom asista la o reinventare a stilului sauvage inspirat din natura. La nivel de design floral se poarta foarte mult boemul cu o tendinta de rustic”, spune Any Chira, directorul de creatie Floridelux.ro. Florile in nuante de coral se vor putea regasi in aranjamente moderne cu verde sau albastru pudrat. Oricare dintre nuantele de verde, de la cel intens la menta se potrivesc foarte bine cu aceasta culoare. De asemenea, in buchetele pentru evenimente speciale pot fi adaugate flori albe care sa puna in evidenta intensitatea si delicatetea coraiului. Aceste aranjamente vesele si optimiste pot fi adaptate atat pentru nuntile moderne, cat si pentru cele clasice sau sofisticate.

Daca vrei sa afli mai multe despre cele mai noi tendinte in design floral si organizare de evenimente si despre cum le poti oferi clientilor tai o experienta memorabila si autentica, Cursuri Creative iti propune un pachet care contine trei traininguri in domeniu. Pachetul cadou ”Organizare de evenimente” cuprinde doua cursuri de floristica sustinute de trainerii Floridelux, Decorator floral – hobby si arta, Florist Junior si un curs gratuit de Planificarea si organizarea evenimentelor. Cele trei programe sunt create special pentru cei care vor sa inceapa o afacere in domeniu sau sa isi duca pasiunea la urmatorul nivel, oferindu-le participantilor posibilitatea de a invata tehnici de realizare a buchetelor pentru orice eveniment. Cursurile floristica se desfasoara in atelierul celei mai mari florarii online din Romania si ofera o experienta unica pentru cursantii care doresc sa inceapa o afacere in domeniu sau vor sa isi duca pasiunea la urmatorul nivel. De asemenea, la finalul trainingului vei sti cum sa iti vinzi afacerea prin cunostinte de organizare de evenimente corporate sau private.