Cum să obții profit dintr-un site în Wordpress

În ultimii ani, mulți tineri români au făcut trecerea de la un job de la 9:00 la 17:00, la propriul business, de cele mai multe ori online, lansând un site WordPress. Psihologii au remarcat ca astfel de decizii sunt determinate de nevoia de flexibilitate și libertate de care generația tânără are nevoie, dar și de o dorință puternică de a deschide un business personal, care să-i reprezinte.

Raluca Costea, trainer al cursului de Inițiere în WordPress, cu o experiență de 10 ani în publicitate, subliniază importanța utilizării acelor “abilități care te diferențiază de restul care folosesc această platformă, deoarece peste 34% din business-urile de pe internet folosesc WordPress, iar concurența este puternică. Reclamele plătite, link-urile de afiliere, solicitarea de donații sau abonările la diverse servicii sunt modalități la îndemâna oricărui începător sau avansat pe WordPress de a face bani pe un site.”

Afișarea de reclame pe site

  •  Potrivit și pentru începători

Ce presupune? Afișare de reclame pe site-ul tău de WordPress. Când oamenii dau click pe acele reclame, obții o anumită sumă de bani.

Cine poate face asta? Oricine! Trebuie doar să te înscrii la Google AdSense și să adăugi anumite coduri pe site-ul tău. Poți contacta direct și agenții de publicitate pentru a încheia colaborări în acest sens cu ele.

Cum să începi? Decide câte reclame dorești să apară pe site-ul tău. Înscrie-te la Google AdSense și copiază anumite coduri pe site-ul tău pentru a începe să afișezi reclame.

Totul se poate seta rapid și presupune un efort mic din partea ta.

Așadar, majoritatea reclamelor pe bază de plată pe click (sau PPC), presupune că vei fi plătit de fiecare dată când cineva face click pe una dintre reclamele afișate.

Evită să afișezi un număr mare de reclame pe site, doar pentru a crește câștigurile. Un site încărcat, dezordonat și plin de anunțuri este o modalitate sigură de a alunga vizitatorii.

Marketing afiliat

  •   Potrivit pentru bloggeri

Ce este marketing-ul afiliat? Folosind link-uri de afiliere unice pe blogul tău, cititorii pot achiziționa sau se pot abona la un produs/ serviciu. Compania respectivă te va plăti de fiecare dată când cineva folosește link-ul pentru a cumpăra produsul promovat.

Cine poate face asta? Oricine! Nu ai nevoie de abilități tehnice pentru a integra strategii de marketing afiliat. Pornește prima dată de la crearea blogului, crește audiența și dezvoltă nișa, înainte de a încerca acest tip de marketing

Cum să începi? Analizează conținutul pe care l-ai creat și selectează reclame la produse pe care cititorii tăi le vor găsi relevante și utile. Asigură-te că produsele pe care le alegi sunt de bună calitate și apoi inițiază parteneriatul cu una sau mai multe companii.

Să presupunem că pe blogul tău de fashion și beauty adaugi link-uri afiliate ale unor produse apreciate de audiența ta. Poți fi plătit de fiecare dată când un utilizator face click pe unul dintre link-urile promovate (cost pe click sau CPC) sau de fiecare dată când cineva folosește link-ul tău pentru a cumpăra produsul afișat (cunoscut sub numele de cost per achiziție sau CPA).

De obicei, din costul pe achiziție poți obține mai mulți bani, deoarece compania promovată obține, la rândul ei, un rezultat mai bun. Este recomandat să aplici principii etice, promovează produse care știi că sunt de calitate, utile și de interes pentru cititorul tău.

Link-urile de afiliere sunt similare cu link-urile obișnuite de web, afișând în plus, la sfârșitul link-ului, o selecție aparent aleatorie de numere și litere. Acest cod special permite companiei promovate să vadă cu exactitate cât de multe click-uri sau achiziții obțin prin link-urile unice, pentru a putea plăti cu exactitate.

De exemplu, pe site-ul Amazon, vei găsi link-uri de afiliere la diverse produse în meniul Make money with us.

Această opțiune este excelentă pentru cei care au deja un blog creat și relativ dezvoltat. Nu încerca să lansezi campania de marketing afiliat și să creezi un blog de la zero în același timp. Ai nevoie de o nișă și de un public țintă deja fidelizat pentru ca marketingul afiliat să aibă succes.

Cursuri online

  •   Potrivit pentru oricine are cunoștințe de specialitate într-un domeniu

Ce presupune? Creează un curs online pe care să-l pui la dispoziția utilizatorilor de pe site-ul tău de WordPress, la care oamenii să plătească pentru a participa.

Cine poate face asta? Oricine - există plugin-uri care să te ajute, deci nu ai nevoie de abilități tehnice speciale. Cu toate acestea, vei avea nevoie de un subiect despre care să vorbești cu încredere și în cunoștință de cauză, pentru a livra calitate, dar și informații relevante.

Cum să începi? În primul rând, găsește o nișă căreia să te adresezi. Ce tip de abilități, instruire sau cunoștințe deții deja și le poți împărtăși cu alții? Elaborează o structură a cursului, apoi instalează un plugin precum LearnPress și începe să dezvolți cursul.

Cursurile online sunt o modalitate populară de a învăța lucruri noi. Desigur, este important să soliciți o sumă corectă și acceptabilă pentru subiectul pe care îl predai, Idei de câteva subiecte: creative writing, marketing, tehnologie, gătit, muzică, îngrijire pentru animale de companie.

De asemenea, în timp, probabil că va fi nevoie să îți promovezi cursul, așa că merită să instalezi și alte plugin-uri WordPress. De exemplu, gândește-te la adăugarea de testimoniale sau la trimiterea de newslettere cu sfaturi, pentru a atrage clienții.

Participă la cursul de Inițiere în Wordpress și vei învăța cum să construiești propriile proiecte online, pe care le vei putea crește în ritmul tău, fără costuri ascunse de dezvoltare. Sub îndrumarea trainerului, vei învăța să editezi și să personalizezi o temă de Wordpress și vei dispune de resurse gratuite pentru realizarea graficii pe site-ul tău. De asemenea, vei fi ghidat pas cu pas pentru a învăța cum să faci bani din site-ul propriu de Wordpress.