Cum faci Social Media Marketing "like a PRO"

Social Media Marketing se adreseaza tuturor celor care doresc sa atraga clienti noi sau sa comunice mai eficient cu clientii existenti prin intermediul platformelor social media: Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, etc.

Social media trebuie sa se alinieze cu obiectivele generale ale afacerii, iar o atentie speciala trebuie acordata unor aspecte precum: care este obiectivul canalului, ce ton este adoptat in comunicare, limbajul utilizat, cum abordezi reputatia online a brandului, etc.

In perioada 23-24 iunie vom organiza un curs de Social Media Optimization in care va vom oferi sfaturi in ceea ce priveste toate aspectele care tin de obtinerea unei prezente eficiente pe retelele de socializare.

Analizam platformele social media existente, diferite sectoare de afaceri, tipologii de public tinta si stabilim care sunt canalele de comunicare cele mai potrivite pentru obiectivele stabilite.

In acest curs vom parcurge absolut toate aspectele ce tin Social Media. Indiferent de nivelul tau de cunostiinte despre Social Media, vei pleca de la acest training cu idei noi despre cum sa folosesti retelele sociale in favoarea ta.

Cursul de Social Media Optimization este dedicat oricui doreste sa beneficieze de Social Media Advertising, iar la sfarsitul acestui training vei intelege cum functioneaza platformele Social Media si cum sa devii Master in campaniile PPC din Social Media.

Care este obiectivul principal intr-o campanie de Social Media Marketing?

In principal, brandurile folosesc Social Media pentru a-si crea o COMUNITATE. Aceasta comunitate este de fapt cel mai important factor atunci cand vrei sa vinzi ceva in Social Media. Comunitatea iti ofera recomandari si cu siguranta stii deja puterea pe care o are o RECOMANDARE.

In offline ne construim relatii, pe care le mentinem prin diverse activitati si cu siguranta la un moment dat din aceste relatii vei primi si o recomandare. De ce? Pentru ca va cunoasteti, pentru ca aceste relatii genereaza incredere la un moment dat si pentru ca, veti fi solutia ideala pentru ceea ce una dintre aceste relatii cauta. Exact acelasi principiu se aplica si in Social Media, doar ca relatia cu comunitatea noastra se creeza intr-un mod putin diferit.

Social Media este un Must Have in promovarea brandurilor. Iata de ce:

Facebook, fondat in 2004, are 2.2 miliarde de useri si este cea mai mare platforma de Social Media. In fiecare zi din ce in ce mai multi oameni sunt prezenti pe Facebook. Reteaua sociala a devenit un instrument important pentru business-uri care se folosesc de ea pentru a maximiza valorile marketingului si engagementul potentialilor clienti. Facebook ne permite sa postam imagini, linkuri, update-uri despre produse/servicii si multe alte lucruri.

LinkedIn, fondat in 2003, are 500 milioane de useri si este cea mai mare platforma de business si network. LinkendIn ne ofera posibilitatea de a ne expune prezenta noastra profesionala, de a mentine relatiile cu fosti colegi, de a gasi experti si potentiali clienti.

Profilul de LinkedIn poate fi considerat un CV online unde poti impartasi experienta ta, locul unde lucrezi, abilitatile pe care le ai. LinkedIn ne ajuta sa ne conectam cu cea mai mare retea de potentiali clienti, angajati sau noi parteneri.

Instagram, fondat in 2010, are 800 milioane de useri si iti permite sa impartasesti momentele tale preferate cu comunitatea. Instagram ne permite sa postam InstaStories (postari care sunt vizibile o singura zi) si postari de sine statatoare, afisate pe profilul personal. Instragram ne permite de asemenea sa distribuim continutul si pe alte retele sociale.

YouTube, fondat in 2005, are 1.57 miliarde useri si este cea mai mare comunitate de Video Sharing de pe Glob. YouTube este platforma ideala pentru a educa userii despre produse / servicii, utilizand materiale video.

Rezumand totul intr-o fraza, vedem ca retelele sociale reprezinta un spatiu in care se aduna milioane de oameni cu interese comune, dar si o multime de potentiali clienti pentru afacerea ta.

In cursul de Social Media Optimization pe care il vom sustine in perioada 23-24 iunie vom invata cum sa folosim Social Media, un instrument puternic pentru realizarea de campanii de marketing eficiente pentru produsele / serviciile oferite de tine.

La finalul cursului vei fi in masura sa raspunzi la intrebarile “De ce nu vand din Social Media”, “De ce platesc mai mult decat altii pe click”, “Cum fac altii bani din Social Media, mai ales cei care nici macar nu au un site?”.