Cele mai importante trenduri in design-ul si decorul nuntilor

Opulenta, culori vibrante, o atmosfera speciala si un decor personalizat sunt principalele tendinte ce vor contura stilul nuntilor. Anul 2018 se va remarca prin ceremonii elegante si nunti ce vor avea un aspect inspirat din glam-ul Hollywoodian. Intrarile in biserici vor fi decorate cu aranjamente florale mari, instalatii cu flori naturale sau coloane de flori care nu doar ca vor arata foarte bine in fotografii, dar vor crea si o atmosfera speciala.

Elementele esentiale ce trebuie respectate in organizarea evenimentelor speciale sunt prezentate in detaliu in cadrul cursurilor acreditate sustinute International Academy of Wedding & Event Planning. Diplomele obtinute in urma cursurilor oferite de partenerii nostri sunt recunoscute ca fiind cel mai inalt nivel de competenta atat in Marea Britanie cat si la nivel international. 

Trenduri in design-ul floral

In ceea ce priveste design-ul floral in 2018 vor predomina doua tendinte diferite. Prima este cea a utilizarii in aranjamente a florilor grele si a structurilor cu design opulent menite sa impresioneze invitatii. Cea de-a doua tendinta este aceea a crearii unui efect natural, prin integrarea decorului si vegetatiei deja existente, dar si prin utilizarea plantelor natural si ierburilor aromatice.

Culori vibrante

”Buchetele de mireasa vor fi realizate din flori opulente precum dalii, trandafiri si bujori” este de parere Sarah Richardson, director creativ si florist la Leafycouture. In topul preferintelor cuplurilor pentru aranjamente si corsaje sunt florile cat mai colorate si vesele. Culorile sunt in tendinte anul acesta alaturi de tonuri deschide de roz, corai sau galben. Daca in ultimii ani au dominat culorile pastel, anul acesta nu vor disparea complet, dar vor fi combinate cu nuante vibrante precum rosu si purpuriu.

In ceea ce priveste compozitia buchetelor diversitatea si paleta cromatica bogata le vor permite mireselor sa isi exprime personalitatea.  Levantica si albastrelele sunt flori care nu vor iesi niciodata din trend, dar acum le vor regasi in aranjamente alaturi de plante cu frunze gri precum eucalipt si salvie. Florile albe sau ivoire raman in trend, dar vor avea un twist de culoare care sa le confere un aspect modern si indraznet. Aranjamentele realizate din flori de culoarea piersicii sau champagne-iei, dar si rosu burgund si corai se incadreaza, de asemenea in tendinte. Printre florile preferate pentru realizarea buchetelor de mireasa si a decoratiunilor exterioare se numara si orhideele, trandafirii de gradina si bujorii. Florile mici in diverse culori precum roz, albastru sau alb arata bine in majoritatea combinatiilor si se vor regasi in buchetele si decoratiunile pentru evenimentele speciale ale acestui an.

Daca anul trecut culoarea predominanta a fost greenery, acum va fi utilizata din ce in ce mai putin. Florile in culori puternice vor inlocui treptat verdele. Printre cele mai populare alegeri se vor numara aranjamentele florale statement precum boltele, florile care atarna si scarile decorate.

Aspect natural

Unul dintre cele mai importante trenduri din 2017 a fost cel al temelor de inspiratie tropicala, dar anul acesta va trebui sa renuntam la el. Nuntile moderne vor avea un aspect mai proaspat, natural si vor integra decorul locatiei in tema evenimentului. Anul trecut au fost omniprezente tonurile de verde, atmosfera rustica si aspectul organic, dar la evenimentele din 2018 vom putea observa tot mai multe flori in ghivece.

Stilul si decorul nuntilor – personalizare

Una dintre principalele tendinte va fi aceea a realizarii unui decor personalizat care sa reflecte stilul unic al fiecarui cuplu. Printre cele mai populare optiuni pentru crearea unei experiente speciale invitatilor sunt barurile de gin si cele de cocktailuri servite din masini. Aranjamentele pentru mese vor beneficia, de asemenea de un decor personalizat. Cuplurile pot opta pentru servetele cu monograme, meniuri cu o caligrafie speciala sau etichete pentru nume individualizate. Decorurile pentru scaune vor avea si ele o importanta majora.

Forme geometrice si texturi

Decorul meselor va deveni tot mai frecvent o modalitate prin care mirii isi vor spune povestea si isi vor exprima personalitatea. Tendinta este ca intreg conceptul design-ului evenimentului sa fie centrat in jurul unei teme cu o valoarea sentimentala speciala pentru miri. De asemenea, materialele vor fi utilizate pentru a se incadra in aspectul general. Catifeaua ramane unul dintre materialele preferate datorita culorilor vibrante si accentului de lux, iar anul acesta va fi utilizata pentru a conferi nuntilor un aspect glamouros. Culorile vor predomina si in alegerea fetelor de masa. Texturile si modelele vor inlocui clasicele fete de masa alb sau ivoire.

Printre cele mai importante predictii in ceea ce priveste decorul nuntilor in 2018 sunt utilizea materialelor cu forme geometrice in nuante de mov combinate cu verde-gri sau galben. De asemenea, design-un minimalist si materialele organice, sustenabile vor fi inca doua trenduri care vor domina decorul nuntilor anul acesta.

Culorile anului pentru decor, conform Pantone, vor fi tonurile de mov, Coconut Milk si Harbor Mist.

Aspect metalic

Fundalurile vor continua sa fie in trend, dar anul acesta vor predomina texturile si peretii realizati din flori de hartie. Aspectul metalic va ramane in tendinte, dar va fi inlocuit de cupru, alama sau vesela metalica.

Iluminatul

Nuntile cu putini invitati si o atmosfera intima sunt in tendinte anul acesta. Iluminatul va fi o parte esentiala in crearea unei atmosfere speciale. Cu toate ca instalatiile puternice sunt inca foarte cautate, cele mai multe cupluri vor opta pentru spoturi si lumanari care sa accentueze fumusetea naturala a locului.

Trendul dominant in decorul nuntilor anului acesta va fi personalizarea. Fiecare detaliu al decorului va purta amprenta particulara a mirilor si va ajuta la crearea unei povesti unice, atat pentru miri, cat si pentru invitati. Culorile vor fi mai puternice si mai indraznete, iar accentele metalice, caligrafia sunt trenduri ce vor ramane in prim plan si anul acesta.