Cele mai folosite flori in aranjamentele florale sunt trandafirii

Aranjamentele florale sunt un produs al creativitatii designerilor, dar reflecta si tendintele actuale din domeniu. Creativitatea in aranjamentele florale tine foarte mult de starea de spirit, de sentimente si emotii. Un cadou floral este in sine o manifestatie sau o transpunere a ceea ce simtim intr-un aranjament, un buchet de flori sau un ansamblu floral.

”Atunci cand vorbim despre un cadou special pentru o persoana draga recomandam clientilor sa aiba in vedere varsta persoanei, preferintele, personalitatea, tipul de relatie care ii leaga, ce doreste sa transmita prin intermediul florilor si care este ocazia pentru care le ofera. Sunt scrise zeci de carti despre limbajul secret al florilor, insa nu exista in spate o stiinta exacta, tocmai pentru ca trebuie sa te lasi ghidat si purtat de inima” spune Ioana Dosinescu, managing partner al celei mai mari florarii online din Romania, Floridelux.ro. 

Conform reprezentantilor acesteia, trandafirii sunt cele mai folosite flori in aranjamentele florale, dar si cele mai solicitate. ”De exemplu, printre cele mai inedite aranjamente concepute special pentru a starni admiratia se numara animalele din flori tridimensionale, cele mai populare fiind ursuletii si catelusii din flori, inimile tridimensionale cu peste 130 de trandafiri sau buchetele si aranjamentele cu un numar impresionant de flori” spune reprezentantul Floridelux.ro. De asemenea, aranjamentele speciale care au o poveste in spate, cum ar fi torturile din flori sau trandafirii vopsiti prin hidratare cu mai multe nivele de culoare pe fiecare petala sau florile naturale conservate pot cuceri orice doamna si domnisoara.

Cei care isi doresc sa devina profesionisti in domeniul floristicii au la dispozitie cel mai complex program educativ, lansat de noi impreuna cu Floridelux.ro. Programul incepe pe 17 martie si va fi sustinut de cei mai experimentati decoratori ai florariei. Potrivit reprezentantilor Floridelux.ro, acest program este necesar pentru a seta principiile de calitate ale unei industrii cu destul de putina experienta pe piata romaneasca.

Creativitatea si originalitatea sunt doua dintre atributele care ii diferentiaza pe designerii florali buni de ceilalti. Mai mult, acestia trebuie sa fie informati si sa se documenteze permanent pentru a fi la curent cu ultimele tendinte. Datorita internetului, a social media si a globalizarii, trendurile sunt din ce in ce mai importante. ”Clientii vad, isi doresc si apoi cauta. Trebuie sa ii intampini mereu cu idei noi, moderne, adaptate celor mai interesante tendinte ale momentului. Pentru a te diferentia, insa, iti trebuie foarte multa maiestrie, rapiditate si capacitate de adaptare” ne sfatuieste Ioana Dosinescu.

Pentru a te impune ca un adevarat profesionist in domeniu trebuie sa ai rabdare, perseverenta si ambitie sa evoluezi continuu, sa dobandesti noi cunostinte si sa te perfectionezi. Munca asidua si capacitatea de a reincepe de fiecare data sunt atribute ale celor care isi doresc sa aiba succes in domeniul design-ului floral. De exemplu, daca iti doresti sa renunti de 100 de ori, trebuie sa vrei sa te apuci din nou de inca 200. ”Trebuie sa te adaptezi clientilor si sa ai rabdarea necesara pentru a deschide celor interesati apetitul pentru stilul tau floristic. Nu te grabi sa copiezi ideile altora, lasa-te inspirat de ele, dar creeaza ceva cu totul nou, fii un artist in adevaratul sens al cuvantului” este sfatul pe care managerul executiv al Floridelux.ro il ofera pasionatilor de floristica.

Cursul “Decorator floral - hobby si arta”, primul din cadrul programului complex de training,  este menit sa deschida apetitul pentru creativitate, sa invete cum se combina texturi si culori diverse, cum se decoreaza spatiile interioare intr-un mod estetic si special. Trainerii isi propun sa descopere talentul si creativitatea si sa le puna perfect in valoare cu tehnici florale aplicate corect. Prima editie a cursului se desfasoara in perioada 17 martie – 1 aprilie.