7 recomandări pentru organizarea de petreceri senzaționale de Crăciun în 2019

Petrecerile de Crăciun sunt o provocare pentru orice event planner. În fiecare an, așteptările publicului cresc și nu mai este suficient să organizezi un eveniment la fel de reușit ca în anii precedenți. Trebuie să faci ceva extraordinar pentru a obține garanția unei petreceri reușite. Învață cum să dobori propriile recorduri urmând câteva din recomandările trainerului cursului de Organizare de evenimente, Bianca Preda.  

Folosește tehnologia

Folosește o aplicație pentru a trimite poze cu teasere celor care vor participa la petrecere. Invitațiile pot fi și ele transmise virtual, sub forma unui Christmas Calendar Event, care să dezvăluie în fiecare zi, până la petrecere, câte una din suprizele pregătite.

Integrează o componentă umanitară

Este cool să te distrezi, dar nu uita că sunt mulți oameni care trec prin momente dificile. Alege să îți îndrepți focusul către cazuri sociale care au nevoie de suport, mai ales în perioada sărbătorilor. Invită-ți colegii să fie generoși și susține o cauză umanitară. În felul acesta, petrecerea capătă un alt scop, iar tu vei putea să direcționezi o parte din buget pentru cauza respectivă. Tu și cei implicați veți simți astfel că puteți oferi, pe lângă o sumă semnificativă, o rază de bucurie și în inimile celor mai puțin norocoși. 

Alege simplitatea pentru decorarea la exterior și interior

Orice petrecere de Crăciun devine una reușită atunci când ai grijă să adaugi decorațiunile exterioare potrivite, care să-i întâmpine pe oaspeți: cadouri supradimensionate, un brad de Crăciun stilizat sau elemente de decor care să fe folosite într-un colți pentru fanii fotografiilor pe Instagram. Cu cât petrecerea ta se încadrează în categoria de "Instagramable pary", cu atât colegii tăi te vor aprecia mai mult. Indiferent de tematica petrecerii, mizează pe simplitate și pe o paletă de culori specifică sezonului  (alb, argintiu sau auriu).

Bradul de Crăciun este un element central, care va atrage toate privirile, așa că asigură-te că îl împodobești respectând tematica aleasă, dar într-o notă care să se potrivească spiritului vesel al Crăciunului. Alege o culoare sau două, adaugă o instalație cu lumină caldă și decorațiuni variate. TIPS :  dacă alegi ca nuanțe albastru și alb, poți opta pentru îngerași de sticlă, globuri albastre pictate manual, ornamente căsuțe de ceramică albe, cu acoperiș albastru și alte asemenea decorațiuni, care încântă privirea și sufletul celui care le privește. 

Atenția la detalii te ajută să decorezi cu stil masa de Crăciun 

Decorul pentru catering va urma linia coloristică folosită pentru brad.  Dacă tematica aleasă integrează natura, atunci poți să întinzi pe masă un runner realizat din mușchi verde. O lumânare sub formă de ren sau un spiriduș stilizat argintiu pot aduce gingășia de care ai nevoie pentru o petrecere unde sunt invitate, preponderent, doamne.

În varianta monocromă poți alege alb și negru, sub forma unor ramuri goale așezate în reciepiente înalte. Ramurile se pot împodobi cu globuri de sticlă transparente. Fața de masă albă și câteva siluete negre de reni, creează un peisaj feeric, ca o plimbare prin pădure, sub clar de lună, într-o noapte de iarnă.

Accentele aurii sunt și ele binevenite, dacă tematica permite. Câteva funde aurii așezate pe farfuriile albe cu marginea aurită dau întregii mese un aspect trendy și elegant.  Dacă îți rămân globuri le poți pune într-un bol de sticlă sau pe o tavă argintie, pentru a crea atmosfera de sărbătoare.

Alege muzica potrivită pentru o petrecere reușită

Chiar dacă scopul petrecerii de Crăciun este socializarea și împărtășirea bucuriei cu colegii, muzica este importantă și poate da reuniunii o notă de relaxare și bună dispoziție. Pentru un accent internațional și rafinat alege câteva melodii de Crăciun, cântate de Marilyn Monroe sau Frank Sinatra. Indiferent care este tematica petrecerii, cu siguranță, se poate realiza un playlist pe măsură.

Lumina bine aleasă te ajută să creezi o atmosfera festivă

În ceea ce privește impactul asupra atmosferei unei încăperi, iluminatul joacă un rol important, alături de muzică. Pentru a crea un mediu cald, schema de iluminare ar trebui să includă mai multe surse. Folosește lumânări și veioze cu picior înalt, daca încăperea permite. Lumina acestora este relaxantă și stimulează conversația.

Oferă amintiri 

Petrecerea de Crăciun trebuie să urmeze spiritul sărbătorii: împărtășim bucuria cu cei din jur și dăruim sau primim cadouri. 

Mini cadourile pot fi plasate pe masă și pot conține o prăjiturică gustoasă, un mini ornament sau orice altceva în variantă miniaturală, care să aibă un aspect festiv și o semnificație pentru cel care o primește. 

Pentru detalii și ghidare pas cu pas, experții noștri te așteaptă la cursul de Planificarea și organizarea evenmentelor , un training conceput pentru cei care doresc să urmeze o carieră în domeniul organizării de evenimente. Este un curs complet care oferă toate cunoștințele necesare pentru organizarea, planificarea și designul tuturor evenimentelor speciale de la cele private cum sunt nunți și botezuri, la conferințe, evenimente corporate, întâlniri de business, evenimente de caritate, festivaluri, evenimente sportive, lansări de produse, evenimente pop-up și prezentări de modă.