Workshop pentru Antreprenori

Workshop pentru Antreprenori

Informatii Curs

  • Calea Serban Voda 44, sector 4, Bucuresti  vezi harta
  • 0743.183.353 / 021.337.23.54

De ce avem nevoie de Resurse Umane? 

Workshop GRATUIT pentru antreprenori si manageri de companii cu peste 10 angajati

Aproximativ 60% din costurile operationale intr-o afacere sunt cheltuielile cu personalul angajat. Privind din aceasta perspectiva devine STRATEGIC pentru un antreprenor sau pentru un manager sa isi optimizeze aceste costuri si sa organizeze cat mai bine modul in care va cheltui acesti bani.

Cel mai adesea, furati fiind de agenda incarcata, solicitari multiple si dintre cele mai diverse din partea autoritatilor, furnizorilor sau clientilor nu avem timp sa ne dam seama ca sunt aspecte masurabile, care privite cu atentie dau directia in care trebuie sa investim in capitalul uman.

Inlocuirea unui angajat care pleaca din companie costa ore suplimentare platite celor care fac munca celui plecat, scade motivatia angajatilor care raman pentru ca au mai putin timp pentru viata personala, costa selectia si recrutarea unui inlocuitor si indirect costa publicitate negativa din partea clientilor nemultumiti intrucat livrarea serviciului a intarziat. Astfel, in medie plecarea unui angajat poate costa intre 3 si 6 salarii.

Clarificarea asteptarilor si obiectivelor cu angajatii, cat si organizarea de discutii cu acestia despre cresterea si dezvoltarea lor pot scadea cu 30% procentul de plecari voluntare din organizatie; 97% dintre angajati, participantii unui studiu, sustin ca loialitatea este influentata de satisfactia pe care o au fata de locul de munca.

O rata sanatoasa a plecarilor voluntare intr-o companie este de 7%, iar top 3 factori motivatori pentru angajati sunt cel mai adesea: siguranta locului de munca, oportunitatile de dezvoltare in cariera si nu in ultimul rand relatia cu seful si cu colegii.

O harta a actiunilor care sa intampine provocarile semnalate mai sus in diverse studii ar arata astfel:

1.  Analizez performanta angajatilor din organizatia mea;  

2.  Evaluez motivele pentru care pleaca din companie, daca am o rata mare a plecarilor voluntare;

3.  Intocmesc un plan de retentie si motivare a angajatilor;

4.  Pregatesc o persoana din organizatie in sfera competentelor necesare evaluarii performantei si motivarii angajatilor;

5.  Pun in aplicare planului intocmit;

6.  Evaluez rezultatele.

Antreprenorii si managerii care doresc sa afle cum pot sa isi optimizeze costurile de Resurse Umane pot participa la evenimentul sustinut periodic de Creative Business Management, intre orele 15.00 - 18.00. 

Participarea este gratuita, in limita locurilor disponibile. 

Workshopul se adreseaza antreprenorilor si managerilor companiilor cu mai mult de 10 angajati.  

Moderatorul acestei intalniri este Andreea Folea, trainer CBM si expert in Resurse Umane, cu peste 10 ani de experienta in proiecte variate de Resurse Umane din fiecare segment important al acestui domeniu: salarizare, administrare de personal, recrutare, analiza, planificare de resurse umane, compensatii si beneficii. Peste sapte ani de activitate, Andreea i-a petrecut in companii cu istorie in antreprenoriat si management romanesc, unde a implementat proiecte de optimizare ale proceselor de resurse umane. De patru ani sustine programe de formare pentru manageri despre instrumente manageriale, cum ar fi motivarea angajatilor, fisa postului, nivele de cariera, evaluarea pozitiilor, precum si pentru specialisti, despre procese de resurse umane, cum ar fi optimizarea si managementul acestora, politici si proceduri.

Te-ar putea interesa cursul de Expert in Reurse Umane. Afla detalii AICI

Intelegi rolul strategic al resurselor umane in dezvoltarea afacerii tale si vrei sa specializezi un coleg ca expert in resurse umane? 

Iti desfasori activitatea intr-un departament de resurse umane si vrei sa iti structurezi cunostintele existente si sa le imbunatatesti? 

Cursul de Expert in Resurse Umane isi propune sa ofere notiunile esentiale referitoare la tehnicile de eficientizare a activitatii de resurse umane, precum si sa genereze dezvoltarea abilitatilor si competentelor de resurse umane.

Temele principale ale cursului de Expert in Resurse Umane sunt:

  • Rolul Expertului de Resurse Umane
  • Administrare de Personal
  • Evaluarea si Dezvoltarea Personalului
  • Motivarea Personalului
  • Bugetul de Personal si Rapoarte Specifice