Agricultura ecologica in Timisoara

Agricultura ecologica in Timisoara

Informatii Curs

 • Timisoara  vezi harta
 • 0743.183.353 / 021.337.23.54

Obtine diploma de Operator in ferme ecologice mixte chiar in Timisoara!

Agricultorii care doresc sa obtina certificarea pentru agricultura ecologica pot participa la singurul curs acreditat, acum cu costuri logistice mai mici, participand la sesiunile periodice organizare in Timisoara.

Obiectivul cursului este sa echipeze cursantii cu notiunile esentiale din domeniul agriculturii ecologice, dar si sa incurajeze schimbul de experienta si oferirea de solutii la problemele intalnite in activitate.  

Pana in prezent peste 600 de fermieri au obtinut certificatul acreditat de absolvire a programului de perfectionare Operator în ferme ecologice mixte, cod COR 314205. Cursantii nostri sunt fermieri care au dezvoltat culturi legumicole, livezi, ferme de porci din rasa mangalita, culturi de cereale, ferme de vite din rasa baltata romaneasca dar si angus, culturi de lavanda sau de plante aromatice, culturi de trandafiri pentru dulceata, culturi de fructe de padure, apicultori.

Cursul este structurat pe 3 module de teorie:

Modul Vegetal: Lectorul Maria Toader, profesor in cadrul UASMV, preda principiile cultivarii plantelor in sistem ecologic, retete de fertilizatori si metode de recoltare.  

Modul Animal: In cadrul modulului de crestere a animalelor in sistem ecologic, trainerul Viorica Boboc, expert cu vasta experienta in domeniu, prezinta toate speciile importante de animale cu tipologiile si nevoile lor de crestere in sistem ecologic. 

Modul Certificari: dr. Ing. Aurelia Grecu ofera detaliile legate de cerintele de control ale unei ferme ecologice. Modulul include informatii despre completarea angajamentelor si cererilor unice de plata pe masurile compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pentru PNDR 2014-2020 (Masura 10 – agro-mediu si clima si Masura 11 – agricultura ecologica). Notiunile invatate ii vor ajuta pe fermieri in completarea adeverintelor APIA necesare depunerii dosarelor pentru obtinerea subventiilor. 

CURSUL este ACREDITAT ANC si recunoscut de APIA:

In urma sustinerii examenului, cursantii vor primi certificat de absolvire acreditat de Ministerul Educatiei pentru cursul de perfectionare "OPERATOR IN FERME ECOLOGICE MIXTE", cod COR  314205. Examenul de acreditare ANC consta intr-o proba scrisa de tip test grila si o proba practica: prezentarea unui proiect individual (format tiparit) realizat pe baza cunostinţelor acumulate la curs. Nivelul studiilor obligatoriu pentru accesul la examenul de acreditare ANC este: Absolvent liceu cu sau fara diploma de bacalaureat.

Grupa minima pentru organizarea unei sesiuni de examen este de 7 persoane.

Competentele dobandite in urma cursului sunt: 

 • Aprovizionarea cu materii prime si materiale specifice
 • Organizarea suprafetelor agricole si a structurii de cultura la nivelul unitatii
 • Pregatirea terenului pentru infiintarea culturilor ecologice in camp
 • Fertilizarea culturilor de camp ecologice
 • Infiintarea culturilor de camp cu tehnologie ecologica
 • Executarea lucrarilor comune de intretinere a plantelor de camp ecologice
 • Aplicarea tratamentelor pentru combaterea bolilor si daunatorilor
 • Recoltarea productiilor culturilor de camp ecologice
 • Aplicarea tehnologiei pentru cultura plantelor horticole in conditii ecologice
 • Creşterea animalelor in conditii ecologice
 • Efectuarea activitatilor specifice pentru certificare in agricultura ecologica

Cunostintele dobandite inscrise pe certificatul pentru APIA vizeaza domenii precum:

identificarea parcelelor agricole,

completarea si depunerea angajamentelor si cererilor unice de plata,

masurile de management aplicabile la nivelul fermei necesare pentru conformarea la cerintele de baza si la cerintele specifice ale angajamentelor.

Descrierea cursului o gasiti aici.

Durata: 4 zile, in intervalul 10:00-17:00.

Cat costa?

Pretul cursului este de 1000 lei/ persoana (TVA 0) si include toate costurile de participare, fara alte taxe suplimentare. 

Taxa de inscriere se achita integral in avans, cu cel putin 3 zile lucratoare inainte de inceperea cursului.

Cum ma inscriu? 

Cursul este organizat in parteneriat cu Doru Bodea: 0722.644.045, bodeadoru@gmail.com. De asemenea, inscrierile se pot face pe site, accesand butonul verde.

Grupa minima pentru organizarea cursului este de 15 persoane.